Oltenia ocupă locul al IV-lea în ceea ce priveşte numărul şi valoarea creanţelor procesate

0
153

KRUK România, companie ce face parte din Grupul KRUK, unul dintre liderii pieţei de management al creanţelor din Europa Centrală, specializată în managementul integrat al creanţelor, prezintă date statistice aferente portofoliului KRUK România pentru primele 6 luni ale anului 2015.

În prima jumătate a anului curent, datele statistice ale portofoliului KRUK România arată că, compania a administrat 976.000 creanţe, cu o valoare nominală totală de 8,5 miliarde RON. 96% dintre acestea aparţin persoanelor fizice şi au o valoare nominală de 7,2 miliarde RON.

Din repartizarea creanţelor înregistrate pe regiuni, zona Munteniei se află pe primul loc, având 36% din totalul creanţelor, iar Oltenia se află pe locul patru cu 103.233 de cazuri, reprezentând 11% din totalul acestora. Şi în ceea ce priveşte valoarea totală a creanţelor administrate, Oltenia se află tot pe locul patru, cu o valoare totală de 631 milioane RON, reprezentând 9% din total. Valoarea media a unei creanţe deţinută de o persoană fizică din portofoliul KRUK România, la sfârşitul primului semestru 2015, a fost de 7.882 RON. În Oltenia, această valoarea înregistrând 7.147 RON.

La sfârşitul lunii iunie, KRUK România administra 27.168 cazuri ale persoanelor fizice din judeţul Dolj.  “Proiectele noastre, strategia de colectare pe cale amiabilă pe care o implementăm prin promovarea încheierii angajamentelor de plată, în rate lunare, pe care persoana cu datorii să şi le poată permite, ţin cont în primul rând, de clienţii noştri. Ne dorim să le oferim cele mai viabile soluţii de rezolvarea a problemelor financiare cu care se confruntă. Pentru noi, statisticile reprezintă oameni şi nu cazuri, importanţi sunt oamenii”, a declarat Tomasz Ignaczak, Directorul General al KRUK România.