“Mannschaftul” lui Săndoi vrea puncte de la Botoşani“

0
147

Antrenorul Universităţii Craiova spune că serozitatea în pregătire a alb-albaştrilor este precum a unei echipe din Germania, iar rezultatele viitoare ar trebui să reflecte acest lucru

Campionatul intern se reia în acest week-end, iar Universitatea Craiova joacă la Botoşani mâine seară, de la ora 20.30. Antrenorul juveţilor, Emil Săndoi, a prefeţat ieri, înaintea plecării spre Moldova, partida cu echipa care şi-a schimbat recent antrenorul, în locul luio Leo Grozavu fiind instalat Cristi Pustai. Totodată, tehnicianul oltean a subliniat seriozittaea în pregătire a elevilor săi, sperând ca efectele acesteia să se vadă în meciurile oficiale. „Mergem la Botoşani cu gândul de a scoate maximum din această partidă, întâlnim un adversar care ne-a reprezentat în preliminariile europene dar nu a mai avut un tur foarte bun de campionat. A fost şi o schimbare de antrenori, care prezintă avantaje şi dezavantaje. Poate fi un dezavantaj pentru noi faptul că orice schimbare pe banca tehnică poate produce un declic la echipă, dar totodată faptul că Pustai nu cunoaşte în profunzime lotul este un avantaj. Noi venim după un parcurs bun pe care dorim să-l continuăm, ceea ce înseamnă că vrem să ne întoarcem cu toate punctele. Avem un grup bun, de băieţi inteligenţi, pentru care, vă spun sincer, am toată admiraţia. Ne dorim foarte tare cele trei puncte în meciul de vineri, iar cu un joc al rezultatelor, derby-ul cu Dinamo ne poate prinde pe locul 5. Băieţii au un moral bun, sunt ataşaţi unii de alţii, de un an şi o lună de când sunt la club formează o adevărată familie. Sunt fotbalişti cu caracter care se pregătesc ca o echipă din Germania. Sunt impresionat de atitudinea lor, de dorinţă, dăruire şi sacrificiul de care dau dovadă. Am citit şi eu statistica din care rezultă că suntem campioni ai finalurilor de meci, mi-ar place să fim cei mai buni şi în startul partidelor, dar cel mai mult aş vrea să fim campioni la sfârşitul sezonului“.

Zlatinski, integralist în ambele meciuri ale Bulgariei

Antrenorul Ştiinţei a vorbit despre perioada de pregătire şi problemele de lot dinaintea jocului de la Botoşani, dar şi despre faptul că Zlatinski a evoluat pentru Bulgaria în ultimele două partide din preliminariile pentru Euro 2016: „În această perioadă am efectuat un ministagiu de pregătire la Govora, unde băieţii s-au antrenat foarte bine. Duminică am disputat şi un joc amical în care au fost implicaţi şi jucători de la echipa a doua a clubului. În această săptămână am stability câte un antrenament pe zi, iar în această după-amiază vom pleca spre Buzău, pentru ca apoi să ne îndreptăm spre Botoşani. Probleme de lot încă mai avem: este Izvoranu, care nu-şi va reveni până în iarnă, Acka a fost operat la Bucureşti şi cred că va sta mai mult de şase săptămâni, iar Madson face antrenamente suplimentare pentru a recupera din punct de vedere fizic. Iliev este la un potenţial bun, dar în momentul de faţă nu are jocuri în picioare, de accea nu cred că ar putea duce 90 de minute. Sincer, mi-aş fi dorit ca Zlatinski să fie integralist în primul meci, iar în cel de-al doilea joc al Bulgariei să fi intrat pe parcurs, oricum e bine că vine fără accidentare de la meciurileinternaţionale“.

Emil Săndoi a menţionat că Universitatea ar putea propune echipei naţionale câţiva jucători pentru turneul final de anul viitor: „Ţin să felicit echipa naţională pentru calificarea la turneul final al Campionatului European. Consider că şi noi avem câţiva jucători care pot ajunge la Euro, mă refer la Bălgrădean, Vătăjelu, Mateiu şi Ivan. Dar totul depinde pe ce poziţie vom încheia campionatul, dar şi de evoluţiile individualeale băieţilor“.

 Prezent la conferinţa de presă, fundaşul care a adus golul victoriei la Cluj, Andrei Dumitraş, a declarat: „Va fi un meci greu la Botoşani, dar ne dorim să începem bine acest retur. La fel ca în meciul cu CFR Cluj, indiferent pe ce post voi fi solicitat, voi încerca să ajut cât mai mult echipa. La Cluj mi-a ieşit, sper ca şi în continuare să joc cât mai bine şi să ne întoarcem cu puncte de la Botoşani. Aş fi ipocrit să spun că nu vreau să joc la Euro, dar numai evoluţii bune mă pot aduce la naţională“.