Craiovean dat în urmărire pentru infracţiuni comise în SUA prins şi plasat sub control judiciar

0
254

Poliţişti specializaţi în investigaţii criminale din cadrul IPJ Dolj au organizat, marţi, o acţiune pentru identificarea, depistarea şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii. În cadrul activităţilor specifice desfăşurate, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe Ionuţ Alexandru Ion, de 27 de ani, din municipiul Craiova, pe numele căruia autorităţile americane au emis o cerere de extrădare în baza mandatului de arestare emis de Tribunalul Districtual al S.U.A pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la organizaţii corupte şi influenţate de activităţi de racket, precum şi conspiraţie la participare în organizaţii corupte şi influenţate de activităţi de racket.

„Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care i-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentată Curţii de Apel Craiova în vederea emiterii mandatului de arestare şi demarării procedurilor de extrădare”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Numai că, ieri, judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins propunerea de arestare preventivă a tânărului, dispunând faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, timp în care trebuie să respecte o serie de obligaţii: „Respinge propunerea. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de persoana extrădabilă ION ALEXANDRU IONUŢ pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 14 octombrie 2015 până la data de 12 noiembrie 2015, inclusiv. Pe timpul cât persoana extrădabilă se află sub control judiciar trebuie să respecte următoarele obligaţii: să nu depăşească limitele teritoriale ale Municipiului Craiova, jud. Dolj, fără încuviinţarea prealabilă a instanţei, să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv Poliţia Municipiului Craiova, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu deţină, sa nu folosească şi să nu poarte arme;  să nu acceseze în niciun fel sistemele informatice de tip internet”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Judecătorii au stabilit termen pe 21 octombrie 2015, pentru când se vor solicita relaţii la DIICOT – Structura Centrală cu privire la acuzaţiile care i se aduc în SUA.