Ambasadorul Elveţiei, vizită în judeţul Dolj

1
562

Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, Excelența Sa, domnul Arthur Mattli a întreprins astăzi, o vizită în judeţul Dolj. Acesta a fost primit de către prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, alături de Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Ambasadorul Elveţiei a fost însoțit de Dragoș Gavriluță, directorul de proiect al fabricii de bioetanol Clariant, care se instalează în localitatea Podari, fiind o investiţie extrem de importantă pentru regiunea noastră.

În acest context, i-au fost prezentate diplomatului atuurile pe care le are acest județ, în special în ceea ce privește dezvoltarea economică. “Astăzi am avut plăcerea ca, alături de prefectul Județului Dolj, domnul Nicușor Roșca, să primesc vizita ambasadorului Confederației Elvețiene în România, Excelența Sa, domnul Arthur Mattli, care a fost însoțit de directorul de proiect al fabricii de bioetanol Clariant în România, domnul Dragoș Gavriluță. În cadrul discuției, i-am expus înaltului oaspete principalele coordonate ale strategiei noastre investiționale, evidențiind atuurile pe care le are acest județ, în special în ceea ce privește dezvoltarea economică și susținerea mediului de afaceri”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Clariant, companie elveţiană care construieşte la Podari, lângă Craiova, o fabrică de bioetanol (combustibil pentru maşini), continuă lucrările pentru unitatea de producţie, iar pe şantier lucrează în prezent circa 300 de muncitori. Termenul de finalizare a construcţiei este în 2021, iar fabrica va avea 100 de angajaţi proprii. În plus faţă de aceştia, alte 300 de locuri de muncă vor fi ocupate cu activităţi de colectare, depozitare sau transportul paielor, materia primă pentru bioetanol. Suprafaţa terenului pe care se construieşte fabrica de bioetanol este de 98.000 mp, iar constructorul este compania din Sibiu Con-A.

1 COMENTARIU

Comments are closed.