Curtea de Apel Craiova a decis: începe procesul inculpaţilor din dosarul „şpagă pentru sânge”

0
613

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au respins, miercuri, 13 septembrie a.c., contestaţia formulată împotriva hotărârii Tribunalului Dolj prin care s-a dispus începerea procesului celor doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova din dosarul „şpagă pentru sânge”. Este vorba despre Mihaela Georgineta Oprişan, de 33 de ani, registrator, acuzată de luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), şi Cosmin Cristian Magaon, de 24 de ani, din Craiova, asistent medical, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la luare de mită în formă continuată (4 acte materiale). Tot miercuri, Curtea de Apel Craiova i-a menţinut pe cei doi în arest la domiciliu.

spital sangeJudecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, miercuri, 13 septembrie a.c. contestaţia formulată de Mihaela Georgineta Oprişan împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj a dispus începerea procesului în cazul ei şi a complicelui său, Cosmin Cristian Magaon, de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, astfel că urmează să se stabilească data începerii procesului: „Respinge, ca nefondată, contestaţia. Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de fiecare dintre inculpaţi. Obligă contestatoarea inculpată la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

spital sange 1Reamintim că, pe 5 mai a.c., s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Mihaela Georgineta Oprişan, de 33 de ani, registrator la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, acuzată de luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), şi pe Cosmin Cristian Magaon, de 24 de ani, din Craiova, asistent medical la aceeaşi unitate, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la luare de mită în formă continuată (4 acte materiale). Procurorii Parchetului de pe lângă au reţinut în rechizitoriul prin care i-au deferit justiţiei pe cei doi faptul că, „inculpaţii Oprişan Mihaela-Georgineta şi Magaon Cristian Cosmin nu au înţeles importanţa vitală a activităţii transfuzionale, transformând-o într-un simplu act de comerţ”. Pe 15 martie a.c. s-a organizat prinderea în flagrant a celor doi angajaţi de la Centrul regional de Transfuzie Sanguină Craiova. Echipa operativă formată din ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi condusă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj l-a surprins pe Cristian Magaon cu 200 de lei în buzunarul halatului, bani pe care tocmai îi primise ca să livreze două pungi de sânge. Inculpaţii au fost ridicaţi pentru audieri, reţinuţi pentru 24 de ore, apoi arestaţi preventiv, iar acum sunt în arest la domiciliu.