Craiova Super Rally, la prima ediţie

0
414

Astăzi va avea loc prezentarea echipajelor, în Piaţa Mihai Viteazul, iar mâine se va desfăşura cursa propriu-zisă

raliuCraiova revine pe harta motorsportului autohton cu un eveniment de top. Aflat la prima ediţie, Craiova Super Rally este organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Asociaţia Club Sportiv AMC Racing, cu sprijinul Primăriei Craiova. Conceptul după care se va organiza întrecerea este cel de Super Rally, adică un raliu în centrul oraşului pe sistemul Raliului de la Monte Carlo. Mihai Leu a ajuns astfel să-şi îndeplinească unul dintre cele mai importante proiecte la care visa: „Circuitele au un impact foarte bun asupra publicului. M-am gândit tot timpul să fac ceva să fie în centrul oraşului, oamenii să vadă de aproape tot ce se întâmplă”, spune primul campion mondial profesionist al boxului românesc. Craiova Super Rally va avea loc astăzi şi mâine în centrul Craiovei, pe un traseu în lungime de 1,5 km, care va include şi pasajul subteran de la Universitate – care are o lungime de 405,32 m. „Este un pasaj foarte frumos, care chiar seamănă cu pasajul de la Monte Carlo, şi acolo cred că piloţii participanţi pot atinge viteza de 200 km/h”, este de părere fostul campion naţional de raliuri din 2003.

Craiova Super Rally, eveniment susţinut de Opel România, va fi o competiţie în care fiecare maşină va merge pe un tur de circuit, contratimp, iar publicul prezent la acest circuit stradal se va bucura de un spectacol inedit, pentru că la eveniment vor participa piloţi din toate genurile de competiţii auto – piloţi de raliu, piloţi de coastă, piloţi de karting şi piloţi off-road. „Va fi un duel interesant între piloţii de raliu şi cei de la viteză în coastă. Avem nevoie de astfel de show-uri, să aducem mai aproape lumea de motorsport cu o mediatizare de top” a punctat Lucian Răduţ, vicecampionul naţional  la viteză în coastă.

Pe modelul etapei din Principatul Monaco

Pentru ca etapa să se asemene cu cea din Principatul Monaco, fostul campion naţional de raliuri din 2003 a invitat la eveniment mai multe vedete din sport şi showbizz. Campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu, mai multe handbaliste ale formaţiei SCM Craiova şi Emil Săndoi vor face show în rol de copiloţi pentru aşii volanului. Prezentarea echipajelor are loc astăzi, de la ora 19, în Piaţa Mihai Viteazul, iar competiţia propriu-zisă se va desfăşura sâmbătă în intervalul 10-18. În weeken-ul trecut, Mihai Leu s-a încălzit pentru Craiova Super Rally la Iaşi, unde a fost copilot la shakedown pentru Bogdan Marişca. Campion naţional de raliuri în 2011, Vali Porcişteanu va fi vedeta primei ediţii a Craiova Super Rally, prima competiţie din România ce adună la start crema piloţilor din toate ramurile motorsportului (raliuri, karting, off-road, drift şi viteză în coastă). „Sper că voi avea o evoluţie spectaculoasă, dar şi rapidă în acelaşi timp pentru că îmi doresc tofeul şi să încânt publicul prezent. Cred că Oltenia merită o etapă de raliuri. Ştiu că au existat în trecut nişte idei, poate cu ocazia acestui rally show ele se vor materializa în viitorul apropiat şi vom avea un nou start al motorsportului în zonă. Este nevoie să mergem în locaţii noi pentru ca fanii să ne vadă în acţiune la ei acasă”, a precizat Vali Porcişteanu.