Craiova: Jandarmii GJMb asigură ordinea la ”Craiova Super Rally” şi ”Bucovăţ Hillclimb Challenge”

0
86

jandarmi3Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică în ziua de 16 septembrie a.c., la competiţia automobilistică ”Craiova Super Rally”, organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Asociaţia Club sportiv AMC Racing şi cu sprijinul Primăriei Craiova, eveniment ce se va desfăşura în centrul localităţii Craiova – judeţul. Dolj, începând cu ora 08.30 .

De asemenea, în ziua de duminică, 17 septembrie 2017, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va asigura măsurile de ordine publică la o altă competiţie automobilistică şi anume, ”Bucovăţ Hillclimb Challenge” ce se va desfăşura în localitatea Bucovăţ – judeţul Dolj, începând cu ora 08.00 .

Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială; depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte; monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă a cetăţenilor care vor participa la aceste manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte  indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale, să manifeste răbdare, spirit de solidaritate, atenţie pe traseele de deplasare, precum şi pe timpul desfăşurării evenimentelor.

De asemenea, Jandarmeria recomandă cetăţenilor, ca în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.