Ford dezvăluie noile versiuni de echipare Trail și Activ

0
217

Ford dezvăluie astăzi noile versiuni de echipare Trail și Active, puternice și potrivite pentru rulare în off-road. Acestea sunt disponibile pentru gama de vehicule comerciale Transit și Tourneo și pot fi comandate acum, urmând a fi livrate până la sfârșitul acestei veri.

Noile versiuni Transit Trail și Transit Custom Trail au fost concepute special pentru a funcționa în medii de lucru mai dure, beneficiind de un nivel al tracțiunii îmbunătățit cu ajutorul unui nou diferențial mecanic cu alunecare limitată (mLSD) pentru modelele Transit și Transit Custom cu tracțiune față, și pentru modelul Transit cu Tracțiune Integrală Inteligentă.

Modernizările unice aduse la exterior și interior asigură un plus de confort și de performanță modelelor Transit Trail și Transit Custom Trail, fără a compromite nivelul de ergonomie.

Noua variantă de echipare Active, disponibilă pentru Transit Custom și Tourneo Custom este potrivită pentru cei cu un stil de viață aventuros, beneficiind de ornamente suplimentare și de un diferențial mecanic cu alunecare limitată (mLSD), pentru o tracțiune îmbunătățită pe suprafețe cu aderență scăzută. Design-ul exterior inspirat din lumea SUV-urilor adaugă un plus de atractivitate și ergonomie.

„Modelele Active și Trail demonstrează cât de versatilă și capabilă poate fi gama Transit”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa. „De la firme care operează pe drumuri accidentate până la familii care își doresc un vehicul la fel de aventuros ca ei, există un Transit potrivit pentru fiecare.”

Versiunea de echipare Active va fi extinsă ulterior în 2020, urmând a fi introdusă pe Transit Connect și Tourneo Connect. Mai multe detalii vor fi oferite în apropierea datei de lansare.

Noile Ford Transit Trail și Transit Custom Trail oferă un aspect puternic conturat și capacități de rulare sporite, ce vin în sprijinul operatorilor a căror muncă se desfășoară departe de șoselele normale.

Varianta de echipare Trail prezintă ornamente de design de culoare neagră, montate în zona barelor de protecție din față și spate și a panourilor laterale. Etichetele negru mat supradimensionate cu inscripția „Ford” întruchipează spiritul acestor vehicule, fiind completat de jante unice din aliaj de 16 inch și sigle cu inscripția „Trail” pe portierele față. De asemenea, Transit Custom poate fi echipat și cu șine de acoperiș și cu trepte laterale, pentru o mai mare versatilitate.

Această nouă versiune de echipare oferă tracțiune sporită, benefică în condiții dificile de rulare. Modelele Transit și Transit Custom Trail cu tracțiune față vin echipate standard cu diferențialul mecanic cu alunecare limitată (mLSD), iar Transit Trail este disponibil cu Tracțiune Integrală Inteligentă, ce conferă siguranță în orice condiții de șofat.

Dezvoltat în parteneriat cu inginerii de la Quaife, specializați în sisteme de propulsie, mLSD transferă automat cuplul motorului, în condiții de aderență scăzută, la roata cu cea mai mare tracțiune, permițând ca Transit Trail și Transit Custom Trail să abordeze mai confortabil drumurile neasfaltate, drumurile cu pietriș sau pe cele accidentate. Sistemul de Control Electronic al Stabilității vehiculului a fost, de asemenea, recalibrat pentru a se armoniza cu mLSD. Aceeași tehnologie a fost utilizată anterior pentru a îmbunătăți caracteristicile de tracțiune și conducere a mașinilor Ford Performance Focus RS, Fiesta ST și Focus ST, și nu are impact asupra emisiilor de CO2 sau asupra consumului de combustibil.

Transit Trail este, de asemenea, disponibil cu Tractiune Integrala Inteligentă, optimizată special pentru rulare în off-road. Cu ajutorul acesteia, până la 50% din cuplul motor poate fi distribuit pe puntea față, ca răspuns la schimbarea suprafețelor de rulare și la acțiunile șoferului.

Tracțiunea Integrală Inteligentă de pe noul Transit Trail este, de asemenea, susținută de modurile selectabile de rulare Slippery și Mud/Rut menite să îmbunătățească performanța în diferite scenarii de conducere. Acestea pot fi alese cu ajutorul selectorului prezent pe tabloul de bord. De asemenea, Tracțiunea Integrală Inteligentă prezintă modul AWD Lock, cu ajutorul căruia cuplul va fi împărțit în mod egal între punțile față și spate, atunci când suprafața de rulare are aderență scăzută. Sistemul nu compromite volumul de încărcare al lui Transit Trail, prin comparație cu versiunile cu tracțiune spate.

Versiunea de echipare Trail beneficiază, de asemenea, de specificații îmbunătățite la interior, având scaune integral din piele în dotarea standard, ce oferă un plus de confort, durabilitate și permit curățarea mai ușoară a habitaclului. Aerul condiționat standard asigură un mediu plăcut, indiferent de vremea de afară, iar parbrizul încălzit Quickclear permite o dezghețare mai ușoară. Oglinzile rabatabile și iluminate sunt de asemenea în echiparea standard.

Transit Custom Trail este disponibil într-o gamă de caroserii diversă, cu o masa maximă admisă cuprinsă între 3.000 kg și 3.400 kg, incluzând variantele de carosare de tip autoutilitară, autotilitară cu cabină dublă, kombi, șasiu cabină simplă sau șasiu cabină dublă.