Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ a obţinut titlul de „Şcoală Europeană“

0
241


Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ din Craiova, una dintre unităţile de învăţământ aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, a obţinut titlul de „Şcoală Europeană“, reuşita fiind salutată de către preşedintele CJ, Ion Prioteasa, potrivit căruia acest succes reprezintă o recunoaştere a unui act managerial performant şi a implicării în derularea proiectelor cu finanţare din surse comunitare.

BeethovenŞeful administraţiei doljene a aprecita faptul că acest premiu este o reuşită importantă, pentru că ea reflectă implicarea echipei de la această unitate de învăţământ special în implementarea unui număr semnificativ de proiecte europene. „Ne bucurăm să putem anunţa că, în cursul zilei de mâine, reprezentanţii liceului se vor afla în Bucureşti, la Palatul Parlamentului, pentru a participa la evenimentul în cadrul căruia le va fi înmânat certificatul care atestă faptul că se numără printre câştigătorii ediţiei din acest an a competiţiei «Şcoală Europeană». Este o reuşită importantă, pentru că ea reflectă implicarea echipei de la această unitate de învăţământ special în implementarea unui număr semnificativ de proiecte europene. Meritele sunt însă cu atât mai mari cu cât obţinerea titlului este decisă în urma unui concurs organizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, concurs la care participă grădiniţe, şcoli, licee şi colegii din toată ţara şi în cadrul căruia sunt evaluate atent calitatea actului managerial şi efectele pozitive pe care derularea acestor demersuri le are în activitatea educaţională”, a subliniat Ion Prioteasa.

„Rămânem complet implicaţi în susţinerea educaţiei”

ion prioteasa
Ion Prioteasa

    Este un succes notabil şi pentru că, în această competiţie, Liceul Tehnologic Special «Beethoven» s-a impus în faţa unor instituţii reputate, din mari municipii, precum Cluj, Sibiu, Braşov, dar şi din capitală. „Doresc să adresez sincere felicitări conducerii, cadrelor didactice şi elevilor de la Liceul «Beethoven», pentru că acest titlu reprezintă o recunoaştere meritată a eforturilor pe care le-au făcut, şi să îndrept aceleaşi gânduri de apreciere şi către celelalte şase unităţi de învăţământ din judeţul nostru care, la rândul lor, fac parte dintre câştigătorii ediţiei 2017. În acelaşi timp, vreau să mai evidenţiez faptul că noi, Consiliul Judeţean Dolj, rămânem complet implicaţi în susţinerea educaţiei şi, în mod deosebit, a învăţământului special, prin fondurile alocate anual pentru asigurarea unor dotări moderne la unităţile noastre din domeniu, dar şi prin investiţii menite să creeze condiţii cu adevărat europene pentru actul educaţional. De altfel, unul dintre proiectele pe care le pregătim pentru obţinerea finanţării nerambursabile urmăreşte tocmai reabilitarea şi creşterea eficienţei energetice la clădirile în care îşi desfăşoară activitatea Liceul Tehnologic Special «Beethoven» şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională“, a precizat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Veştile bune nu se opresc aici…

La rândul său, directorul Liceului Tehnologic Special «Beethoven», prof. Maria Năstăşel, a declarat că la începutul lunii iunie au mai fost aprobate alte două proiecte. „În urma eforturilor susţinute atât de către elevi, cât şi de către cadrele didactice, la nivelul unităţii noastre s-au derulat, în ultimii cinci ani, zece proiecte europene. Ca semn de recunoaştere pentru eforturile semnificative de integrare a învăţământului românesc în spaţiul european al educaţiei, liceul a obţinut certificatul «Şcoală Europeană – ediţia 2017».  Veştile bune nu se opresc aici, deoarece la începutul acestei luni ne-au fost aprobate alte două proiecte, care se vor derula în anul şcolar 2017-2018, valoarea totală a granturilor prevăzute fiind de aproape 150.000 de lei…“, a precizat prof. Maria Năstăşel.