Face 20 de ani de puşcărie! Sentinţă definitivă în cazul crimei din faţa Postului de Poliţie Amărăştii de Jos

0
247

Curtea de Apel Craiova a menţinut, miercuri, pedeapsa primită pe fond de bărbatul de 55 de ani din Amărăştii de Jos care în urmă cu un an şi-a înjunghiat patronul, un bărbat de 59 de ani, din comuna Daneţi, în faţa Postului de Poliţie Amărăştii de Jos. Inculpatul va executa 20 de ani şi 4 luni de închisoare, cât a primit la Tribunalul Dolj pentru omor calificat şi port fără drept al cuţitului în locuri publice, întrucât i s-a respins apelul ca nefondat, hotărârea fiind definitivă. În plus, inculpatul trebuie să achite 350.000 lei daune morale şi materiale rudelor bărbatului ucis.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, miercuri, 14 aprilie a.c., ca nefondat, apelul declarat de Marian Păun, de 55 de ani, bărbatul care, în luna martie a anului trecut, şi-a înjunghiat patronul în faţa Postului de Poliţie Amărăştii de Jos. În plus, a fost respins şi apelul părţii civile, întrucât a fost declarat după expirarea termenului legal: „respinge ca nefondat apelul formulat de către inculpat. În baza art.421 alin.1 pct.1 lit.a) C.p.p. respinge ca tardiv formulat apelul părţii civile. Obligă inculpatul la plata sumei de 1.500 de lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.04.2016”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova. Hotărârea fiind definitivă, inculpatul va executa pedeapsa primită pe 18 noimbrie 2015 la Tribunalul Dolj, de 20 de ani şi 4 luni închisoare. Aceeaşi instanţă a mai hotărât ca bărbatul să achite daune morale şi materiale în valoare de 350.000 lei rudelor bărbatului ucis.

A plecat cu cuţitul de acasă la audiere

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi pe 23 martie 2015, dimineaţa, că în faţa Postului de Poliţie Amărăştii de Jos a avut loc o altercaţie, în timpul căreia Marian Păun, de 55 de ani, l-a înjunghiat pe Marin Băcioiu, de 59 de ani, cu un cuţit, provocându-i leziuni ce au condus la deces. O echipă operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale şi condusă de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a ajuns la faţa locului, oamenii legii stabilind că Marian Păun, în vârstă de 55 de ani, din comuna Amărăştii de Jos, a lucrat aproximativ 9 luni ca cioban la stâna victimei, Băcioiu Marin, de 59 de ani, din comuna Daneţi, între ei existând o înţelegere contractuală pentru o perioadă de 2 ani.

În acest timp, între cei doi au apărut certuri referitoare la banii ce i se cuveneau lui Păun, cel din urmă ameninţându-şi patronul cu moartea dacă nu-i dă banii. Băciou a depus o plângere la Postul de Poliţie Amărăştii de Jos pentru ameninţare, iar poliţiştii îi chemaseră pe amândoi la sediu, pe 23 martie, pentru rezolvarea conflictului. Anchetatorii au mai stabilit că, în jurul orei 8.00, autorul a luat de acasă un cuţit cu teacă, pe care l-a pus la brâu şi a pornit spre sediul Postului de Poliţie, unde a ajuns înaintea poliţiştilor. Ca să-i treacă timpul mai uşor, Marian Păun s-a dus la un magazin din apropiere unde şi-a cumpărat şi a consumat băutură. La scurt timp au sosit doi agenţi, care l-au luat într-un birou şi i-au explicat despre plângerea depusă împotriva sa.

Între timp lui Păun i-a sunat telefonul, a ieşit afară să vorbească, şi l-a văzut pe Marin Băcioiu care venea şi el la audiere. S-a dus rapid către patronul său şi, în momentul când acesta cobora din maşină, i-a aplicat două lovituri cu cuţitul, lovindu-l în spate şi în zona cervicală. Unul dintre agenţii de poliţie a observat, a intervenit între cei doi dezarmându-l pe agresor şi a dus victima în incinta Postului de Poliţie, unde a încercat să-i acorde primul ajutor, până la sosirea echipajului medical. Ambulanţa chemată la faţa locului l-a preluat pe Marin Băcioiu, însă în drum spre spital acesta a decedat. Procurorii l-au reţinut pe agresor, care a recunoscut comiterea faptei, motivând că victima l-a făcut să-şi lase locul de muncă pe care îl avea în Caracal (unde era paznic), i-a promis carte de muncă şi salariu bun ca cioban, dar nu s-ar fi ţinut de cuvânt. În aceeaşi zi Marian Păun a fost reţinut pe 24 de ore, iar pe 24 martie a fost arestat preventiv, de atunci fiind în spatele gratiilor.