Sirieni ascunși pe sub un autocamion descoperiți la PTF Calafat

0
130

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Calafat au descoperit, ascunşi sub un autocamion, pe osia remorcii, doi sirieni care încercau să intre ilegal în România. Aceștia au declarat că, pentru a ajunge într-un stat Schengen, au plătit şoferului turc suma de 9.500 euro și au fost returnați pe teritoriul Bulgariei.

Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Dolj au anunțat că, sâmbătă seară, la ora 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca DAF, cetăţeanul turc Yaser O., în vârstă de 39 ani. În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport de echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari au fost descoperite, ascunse sub autocamion, pe osia triplă a remorcii, două persoane de sex masculin. În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre doi cetăţeni sirieni în vârstă de 53, respectiv 51 de ani. Aceştia au declarat că fuseseră preluaţi, în urmă cu câteva zile, de către şoferul camionului dintr-o parcare din Turcia. Ei au călătorit în cabina autovehiculului împreună cu şoferul, acesta ascunzându-i la controalele de frontieră pe osia remorcii. Pentru a ajunge într-un stat Schengen, cei doi migranţi au declarat că au plătit şoferului suma de 9.500 de euro.

“Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, bărbaţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat comisar șef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.