Zece ani de puşcărie pentru că şi-a batjocorit mama

2
750

Un bărbat de 31 de ani din comuna doljeană Şimnicu de Sus a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Craiova la 10 ani şi 3 luni închisoare cu executare pentru viol şi violenţă în familie. Bărbatul a ajuns după gratii pe 9 noiembrie 2015, iar victimă i-a căzut chiar cea care i-a dat viaţă, mama lui, în vârstă de 56 de ani, pe care a batjocorit-o sub ameninţarea cuţitului. Sentinţa a fost pronunţată vineri, 11 martie a.c., şi nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe 28 ianuarie 2014, pe Ionuţ Titel Mitran, de 31 de ani, din comuna Şimnicu de Sus, pentru comiterea infracţiunilor de violenţă în familie şi viol. Bărbatul a ajuns după gratii pe 9 noiembrie 2015, faptele fiind comise o zi mai devreme. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pe 8 noiembrie 2015, seara, în jurul orei 20.30, o femeie din satul Albeşti, comuna Şimnicu de Sus, a sunat pe 112 anunţând că fratele ei, Ionuţ Titel Mitran, a ameninţat-o cu un cuţit pe mama lor şi a violat-o.

Un echipaj de poliţişti a fost trimis la faţa locului, constatându-se că cele sesizate se confirmă. Oamenii legii au îndrumat-o pe victimă, Maria, în vârstă de 56 de ani, către Institutul de Medicină Legală Craiova, pentru obţinerea certificatului medico-legal, iar pe bărbat l-au ridicat şi l-au dus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru audiere. La finalul audierii, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Ionuţ Titel Mitran, iar o zi mai târziu acesta a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere admisă de instanţă. De atunci, bărbatul, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de violenţă în familie şi viol, a fost menţinut în spatele gratiilor.

Dosarul a fost analizat în procedura camerei preliminare, s-a constatat legalitatea administrării probatoriului, iar procesul s-a încheiat rapid. Mai exact, vineri, 11 martie a.c. magistraţii Judecătoriei Craiova au pronunţat sentinţa. Inculpatul a fost găsit vinovat de ambele infracţiuni reţinute în sarcina sa şi a primit o pedeapsă de 9 luni închisoare pentru violenţă în familie şi 10 ani de închisoare pentru viol. Cele două pedepse au fost contopite, bărbatul urmând să execute pedeapsa totală de 10 ani şi 3 luni închisoare: „contopeşte cele două pedepse cu închisoarea aplicate de 9 luni închisoare şi 10 ani închisoare în pedeapsa cea mai grea de 10 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă de 9 luni închisoare, respectiv de 3 luni închisoare, urmând ca inculpatul Mitran Ionuţ Titel să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani şi 3 luni închisoare”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova. În plus, instanţa a menţinut, prin aceeaşi hotărâre, măsura arestării preventive faţă de inculpat, şi l-a obligat la plata sumei de 40.000 lei daune morale către partea civilă. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

2 COMENTARII

  1. De ce nu s-a dat o sentință definitivă? De ce instanțele de judecată nu ”disăpun” tăierea răului din rădăcină?

  2. Mi se pare o pedeapsa cam mica pentru fapta lui trebuia sa i se de 20 de ani pentru ca atunci cand se va libera este inca tanar si sar putea sa mai comita asemenea fapte poate si mai grave

Comments are closed.