Apel amânat în cazul craioveanului condamnat la 5 ani de puşcărie pentru dare de mită

0
113

Curtea de Apel Craiova a amânat judecarea apelului în cazul craioveanului care a vrut să dea şpagă 100 de euro unui ofiţer al Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru a-şi scăpa fetele minore, cercetate de poliţist într-un dosar penal pentru furt calificat. Hotărârea a fost luată pentru că inculpatul a anunţat că este internat, următorul termen fiind stabilit pe 28 martie a.c. Bărbatul a fost condamnat în octombrie anul trecut la o pedeapsă totală de 5 ani de închisoare cu executare şi a atacat sentinţa pronunţată de Tribunalul Dolj.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au amânat, vineri, 11 martie a.c., judecarea apelului declarat de Ion Dinu, craioveanul care a dat şpagă pentru a-şi scăpa fetele de dosar penal, întrucât acesta a anunţat instanţa că este internat în spital: „Având în vedere cererea de amânare depusă de inculpat, prin care învederează că este internat în spital”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei, următorul termen fiind stabilit pe 28 martie a.c.

Reamintim că ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat, pe 3 aprilie 2015, prinderea în flagrant a craioveanului Ion Dinu, în timp ce voia să mituiască cu 100 de euro un ofiţer de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Secţia 2 Poliţie. Banii au fost daţi pentru ca poliţistul să nu ia măsurile legale într-un dosar penal în care fiicele minore ale lui Dinu sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Mai exact, după cum au comunicat la momentul respectiv reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie, pe 16 martie 2015, ofiţerul de poliţie din cadrul Secţiei 2 Craiova a formulat un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj prin care sesiza faptul că Ion Dinu i-a oferit suma de 50 euro pentru a închide dosarul penal în care erau cercetate cele două fiice minore ale sale. Poliţistul l-a refuzat pe bărbat şi şi-a anunţat superiorii şi pe ofiţerii anticorupţie. Urmare a denunţului, pe 3 aprilie 2015, craioveanul a fost prins imediat ce i-a înmânat suma de 100 euro poliţistului, chiar în biroul său din incinta Secţiei 2 Poliţie Craiova. A fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul de caz a dispus reţinerea lui Dinu pentru 24 ore, iar pe 4 aprilie a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins propunerea procurorilor şi a luat faţă de Dinu măsura arestului la domiciliu, însă craioveanul a contestat măsura, iar pe 8 aprilie Curtea de Apel Craiova l-a plasat sub control judiciar. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe Ion Dinu pentru dare de mită, dosarul a fost analizat în procedura de cameră preliminară, iar pe 17 iunie 2015 s-a dispus începerea judecării procesului. Pe 21 octombrie 2015 judecătorii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa, condamnându-l la o pedeapsă totală de 5 ani închisoare. Bărbatul a declarat apel, iar sentinţa pe care o va pronunţa Curtea de Apel Craiova va fi definitivă.