Poliţiştii au “spart” o petrecere, la care amfitrion era un bărbat fugit din carantină

0
464
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, A.N.P.C., D.S.V.S.A şi I.T.M. Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. La aceste activităţi au participat peste 430 de efective. În cadrul acţiunilor, poliţiştii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate peste 100 de societăți comerciale, 120 de locaţii de interes, 300 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 3.000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 142 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 27.000 de lei, din care 134 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție. “Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ. Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19. Facem precizarea că evenimentele de tipul nunți, botezuri, mese festive sunt interzise. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!”, menţionează, într-un comunicat, IPJ Dolj.
Eveniment privat intrerupt
Ieri noapte, polițiști din cadrul Secției 4 Politie Rurală Cosoveni și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui bar din comuna Castranova, avea loc un eveniment privat la care participau mai multe persoane. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un tânăr de 24 de ani, din localitate, organizase o petrecere pentru a sărbători ziua de naștere a fiicei sale. De asemenea, polițiștii au mai stabilit că cel în cauză încălcase și măsura carantinei la domiciliu. Având în vedere cele constatate, polițiștii au aplicat două sancțiuni bărbatului de 24 de ani, în valoare totală de 10.000 de lei. Totodată, alte cinci persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 8.000 de lei, printre acestea aflându-se și administratorul localului.