În arest după ce a fost prins cu țigări de contrabandă

0
93

Un bărbat de 34 de ani din Băilești a ajuns după gratii, reținut pe 24 de ore, și a rămas fără mașină, după ce, în noaptea de joi spre vineri polițiștii i-au găsit în autovehicul 5.000 de pachete de țigări de contrabandă. Aseară a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au anunțat că, în noaptea de joi spre vineri, poliţiştii l-au introdus în arestul Inspectoratului, pe bază de ordonanţă de reţinere, pe Cristian Bădină, de 34 de ani, din Băileşti, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Mai exact, ca urmare a activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj şi ofiţeri specialişti ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Dolj, oamenii legii au oprit în trafic, pe „Calea Dunării” din Craiova, în jurul orei 03.00, o autoutilitară marca Fiat, la volanul căreia se afla Cristian Bădină. La controlul făcut în mașină, oamenii legii au descoperit 5.000 de pachete de ţigări fără timbru de marcaj. Din investigaţii a rezultat că acesta urma să comercializeze cele 100.000 ţigarete, în valoare totală de 38.000 lei, în diferite locaţii din judeţul Dolj. Oamenii legii continuă cercetările pentru a stabili proveniența țigaretelor și dacă bărbatul acționa singur sau avea complici.

„Față de persoana în cauză s-a măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă. Autoutilitara folosită la comiterea faptei a fost indisponibilizată la sediul IPJ Dolj, în vederea continuării cercetărilor”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Ieri după-amiază, Crstian Bădină a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.