Curtea de Apel Craiova, a doua din țară ca volum de activitate

0
94

Curtea de Apel Craiova este a doua din țară, după cea din București, ca volum de dosare înregistrate și soluționate pe parcursul anului 2013, după cum a reieșit în cadrul analizei activității desfășurate anul trecut. Bilanțul a avut loc ieri, la sediul instituției, în prezența unor reprezentanți ai CSM, Ministerului Justiției, Parchetului Curții de Apel Craiova și Baroului Dolj.

În cursul zilei de ieri, a avut loc bilanţul activităţii desfăşurate în cursul anului 2013 al Curţii de Apel Craiova, în cadrul Adunării generale a judecătorilor organizată la sediul acestei instanţe, cu participarea judecătorilor din circumscripţia Curţii de apel. La şedinţa de bilanţ au participat președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Adrian Bordea, împreună cu judecătorii Norel Popescu şi Şerban Alexandru, din partea Ministerului Justiţiei a venit la Craiova Secretarul de Stat Simona Maya Teodoroiu şi Secretarul General adjunct Ion Claudiu Teodorescu, fiind prezenți, în plus, și reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi Baroului Dolj.

Analiza activităţii desfăşurate de judecătorii Curţii de Apel Craiova în cursul anului 2013 a avut ca punct de plecare actul de justiţie desfăşurat în contextul economico-social şi legislativ actual, cu toate consecinţele pozitive dar şi cu cele ce au determinat reale dificultăţi în gestionarea managementului administrativ judiciar.

Curtea de Apel Craiova şi instanţele din raza sa de competenţă au înregistrat, în cursul anului 2013, un număr total de 243.767 cauze, care s-au adăugat stocului înregistrat la 1 ianuarie 2013, rezultând astfel un rol de 328.684 cauze, dintre acestea soluţionându-se 260.881.

Volumul de dosare al Curţii de Apel Craiova, nu numai că s-a înscris în trendul ascendent al anilor anteriori, dar a şi înregistrat o creştere semnificativă. Astfel, în cursul anului 2013 s-au înregistrat un număr de 33.365 de cauze la care s-au adăugat dosarele constituite ca stoc la finele anului 2012, respectiv 8.014 , pronunţându-se 35.892 de hotărâri. În acest context, Curtea de Apel Craiova este, în continuare, a doua Curte de Apel din ţară (după București) ca volum de dosare înregistrate şi soluţionate, după cum au precizat reprezentanții instituției.