În arest pentru şapte furturi

0
62

Un tânăr de 26 de ani, din comuna Drănic, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce s-a stabilit că, în ultimele trei luni ale anului trecut, a comis şapte furturi din locuinţe, dar şi de la Şcoala Generală şi Căminul Cultural din localitate, prejudiciul fiind estimat la 20.000 de lei. În plus, pe lângă faptul că fura tot ce putea, tânărul provoca şi distrugeri, spărgând geamurile şi uşile imobilelor „vizitate”. Ieri după-amiază a fost prezentat Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat că, luni seara, a fost reţinut şi introdus în arestul unităţii Ion Perişoreanu, de 26 de ani, din comuna Drănic, pentru şapte infracţiuni de furt. Poliţiştii doljeni au stabilit, în urma investigaţiilor efectuate, că tânărul, în perioada octombrie-decembrie 2013, a sustras bunuri din locuinţele a cinci persoane din comuna Drănic, dar şi din Şcoala Generală şi Căminul Cultural din localitate, fapte prin care a creat un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei.

Printre bunurile sustrase se numără bormaşini, lansete de pescuit, produse alimentare, un DVD, un sistem audio cu 5 boxe, bunuri de uz casnic. De fapt, cam tot ce găsea. Din şcoală a furat o unitate de calculator, un monitor, dar a luat şi un copiator, pe care l-a abandonat însă pe o alee, pentru că era prea greu.

„În baza probatoriului administrat de poliţişti, Parchetul de pe lângă Judecătoria Segarcea a confirmat începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, violare de domiciliu şi distrugere, faţă de tânăr fiind dispusă măsura reţinerii pe timp de 24 de ore. Acesta a fost introdus în arestul Inspectoratului, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.