Condamnat definitiv la 10 ani de puşcărie după ce şi-a ucis soţia

0
157

Curtea de Apel Craiova a respins, luni, apelul bărbatului de 67 de ani, din comuna Bistreţ, satul Plosca, arestat în luna iunie pentru omor asupra unui membru de familie. Astfel, bărbatul rămâne cu pedeapsa primită în luna octombrie la Tribunalul Dolj, de 10 ani de închisoare cu executare. În urma anchetei s-a stabilit că bărbatul i-a rupt gâtul soţiei, în vârstă de 66 de ani, după ce, băut fiind, a luat-o din pat şi a izbit-o violent de podea.

puscarieReamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi poliţiştii de investigaţii criminale doljeni au fost anunţaţi vineri, 10 iunie a.c., după-amiaza, că în satul Plosca, comuna Bistreţ, s-a petrecut o crimă. Echipa de cercetare a ajuns la faţa locului, în urma anchetei stabilindu-se faptul că Ştefan Trandafir, de 67 de ani, din localitate, pe fondul consumului de alcool, s-a certat cu soţia, Eugenia Trandafir, de 66 de ani. Profitând că femeia, care stătea întinsă în pat, era slăbuţă, Ştefan a luat-o de o mână şi de un picior, a ridicat-o în aer şi a trântit-o violent de podea, apoi a plecat.

O vecină care venise în vizită a găsit-o pe victimă jos, a strigat la o altă vecină şi apoi au anunţat descoperirea sunând la 112. Medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului n-au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul femeii, cadavrul fiind ridicat şi dus la morgă. În urma autopsiei s-a stabilit că aceasta suferise o fractură de coloană cervicală, care îi fusese fatală. Ştefan Trandafir a fost reţinut vineri după-amiază, iar sâmbătă, 11 iunie a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familiei. Instanţa a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, care nu a mai ieşit de atunci din spatele gratiilor.

curtea de apelPe 26 august a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Ştefan Trandafir a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru omor asupra unui membru de familie. Cauza a intrat în camera preliminară, a fost analizată de judecători, s-a dispus începerea procesului, iar vineri, 28 octombrie a.c. a fost pronunţată sentinţa. Inculpatul a recunoscut comiterea faptei şi a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, astfel că a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Judecătorii l-au menţinut în arest preventiv şi au scăzut din pedeapsă perioada petrecută deja în spatele gratiilor.

Inculpatul a declarat apel, iar luni, 12 decembrie a.c., judecătorii de la Curtea de Apel Craiova i-au respins apelul ca nefondat: „Respinge apelul formulat de apelantul inculpat Trandafir Ştefan împotriva sentinţei penale nr. 607/2016 a Tribunalului Dolj, ca nefondat. În temeiul art. 422 Cpp rap. la art. 404 alin 4 lit. a Cpp deduce durata arestării preventive în continuare faţă de inculpat, de la data de 28.10.2016 la zi. Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 12.12.2016”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova.