Cetăţean rus urmărit internaţional, descoperit la PTF Calafat ascuns în portbagaj

0
168

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, ascuns în portbagajul unui autoturism condus de un cetăţean rus, un bărbat în vârstă de 40 de ani, urmărit internaţional, fiind căutat de autorităţile din Cehia în vederea arestării pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

frontieraConform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, la sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul rus Vladimir E., în vârstă de 47 ani, la volanul unui autoturism marca SAAB, înmatriculat în Estonia. Acesta era însoţit de cetăţeanul estonian Anatoli P., în vârstă de 47 ani. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns în portbagajul maşinii, un bărbat, care nu avea documente de identitate asupra sa.

În urma verificărilor efectuate în comun cu poliţiştii de frontieră bulgari a rezultat că persoana în cauză este cetăţeanul rus Marian K., în vârstă de 40 ani. Totodată, s-a stabilit că bărbatul era căutat de autorităţile din Cehia, în vederea arestării şi predării, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, alertă emisă la data de 28 iunie 2016. “Conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetăţeni au fost predaţi poliţiştilor de frontieră bulgari, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.