Stagii de practică plătite în străinătate pentru tinerii craioveni

0
248

AIESEC Craiova desfăşoară o campanie de promovare a stagiilor de practică în străinătate studenţilor şi tinerilor proaspăt absolvenţi, care doresc să se dezvolte atât pe plan profesional, căpătând o experienţă valoroasă pentru C.V.-ul lor, cât şi pe plan personal, beneficiind, în acelaşi timp, de o experienţă culturală intensă.

Practica este asigurată în companii precum Coca-Cola, PricewaterhouseCoopers, Alcatel-Lucent, Orange, Microsoft, P&G sau Tata Consultancy Services care oferă peste 7000 de astfel de oportunităţi, în domenii ce variază de la marketing, vânzări sau resurse umane, până la dezvoltare software sau inginerie.  Cu o durată cuprinsă între 3 şi 18 luni în toate cele 110 ţări în care organizaţia AIESEC este prezentă, aceste stagii îi oferă studentului posibilitatea unică de a -şi alege momentul în care vrea să plece, dar şi durata. Mai mult decât atât, stagiile sunt plătite, în general, cu salariul mediu pe economie din ţara în care se desfăşoară, existând astfel şi o remuneraţie financiară în schimbul serviciilor oferite.

Participanţii plătesc o taxă de 150 de euro

Participarea la unul dintre stagiile de practică este asigurată în urma unei selecţii la nivel local, ce constă în completarea unui formular de aplicare şi participarea la un interviu. După această etapă, studentul poate accesa platforma online AIESEC Internaţional, unde sunt prezentate toate ofertele de stagii de practică şi poate aplica pentru un număr nelimitat, în orice companie şi ţară îşi doreşte, până când este acceptat pentru stagiul dorit. Pentru a beneficia de un astfel de program, se percepe o taxă de 150 de euro – 50 de euro fiind suma plătită de student în momentul în care acesta intră în program; 100 de euro reprezintă suma plătită de student în momentul în care acesta este acceptat pentru un stagiu de practică. Pe toată perioada căutării oportunităţii adecvate nevoilor sale, cât şi în timpul şi după finalizarea stagiului de practică, studentul beneficiază de asistenţă şi sprijin constant din partea unui membru AIESEC Craiova. Toate persoanele care îndeplinesc criteriile de mai sus pot aplica până pe data de 15 decembrie prin completarea formularului de aplicare, disponibil pe http://www.aiesec-craiova.org/join-aiesec/global-internship-application/.