Consiliul Judeţean şi Consiliul Local oferă câte 60.000 de lei pentru sportivi – Moş Crăciun vine la şcolarii campioni

0
51

Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează mâine ediţia a 16-a a „Galei Sportului Şcolar”

Cea de-a 16-a ediţie a „Galei Sportului Şcolar”, în care vor fi premiaţi sportivii şcolari din judeţ va avea loc mâine seară, în organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj chiar în amfiteatrul propriu. Detalii despre premierea elevilor campioni au fost oferite ieri de către

Mihaela Moţăţeanu, inspector şcolar general, şi Iliana Ionescu, inspector de specialitate. “Este o gală de tradiţie prin care apreciem eforturile elevilor cu rezultate bune la sport. Anul acesta vom avea în plus şi o secţiune mare, Olimpiada Sportului Naţional Şcolar, dar şi premii speciale la Pregătire Sportivă Teoretică” a spus Iliana Ionescu. “Consiliul Local ne-a dat 60.000 de lei, iar Consiliul Judeţean cam la fel, cu menţiunea că 23.000 este suma pentru cantonamente oferite sportivilor de la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu”. Restul premiilor constă în echipamente sportive şi dulciuri. Cel mai mic premiu va fi valoarea unui salariu minim pe economie” a precizat Mihaela Moţăţeanu. Din nefericire pentru organizatori, cei doi craioveni prezenţi la „Vocea României”, Oana Radu şi Cristian Sanda, nu vor putea onora evenimentul de mâine seară, deşi fuseseră „convocaţi”. Cea mai bună sportivă la sporturile individuale pe 2011 va fi declarată atleta Roxana Ene, de la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu”  şi CS Universitatatea Craiova , în timp ce mama sa, Eugenia Ene, care o şi antrenează, va intra în posesia premiului “profesorul anului” la sporturile individuale. Componentă a lotului naţional, Roxana Ene a obţinut în 2011  locul 6 la Campionatul Mondial, titlul de campioană balcanică, fiind în acelaşi timp multiplă campioană naţională.

DJTS a vrut să „fure” Gala Sportului Şcolar de la ISJ

Luna aceasta a fost o adevărată competiţie a galelor de premiere, însă nu tocmai una corectă. Astfel, DJTS Dolj a ţinut să devanseze ISJ Dolj în premierea sportivilor, organizând „Gala Sportului Doljean”. Prin aceasta, conducătorii de pe „Gheorghe Doja” au dorit să înlocuiască o festivitate de anvergură şi de tradiţie precum cea pusă în scenă în fiecare an de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul autorităţilor locale. DJTS şi-a organizat ultima festivitate proprie de premiere în 1998, iar anul trecut a ţinut să preia evenimentul anual de la ISJ, însă cu alt nume, lucru neacceptat de conducerea Inspectoratului. Refuzul i-a iritat pe cei de la DJTS, care anul acesta a intrat într-o competiţie neloială cu ISJ Dolj. Astfel, DJTS a invocat  renumele galei anuale organizate de ISJ Dolj pentru a  atrage sponsorii acesteia, precedând cu o săptămână festivitatea de mâine seară. Conducerea Inspectoratului s-a arătat deranjată de iniţiativa deloc ortodoxă a „colegilor” de la DJTS, însă a precizat că îşi va respecta brandul şi nu se va angaja într-un scandal pe această temă cu forul condus de Natalia Andrei.