Şoferul fugar care a ucis o femeie la Pieleşti nu scapă din arest

0
282

Tânărul de 27 de ani care a accidentat mortal o femeie de 56 de ani, din Pieleşti, la jumătatea lunii trecute, şi a fugit de la faţa locului, nu scapă de arest. După ce Judecătoria Craiova a respins, la începutul săptămânii, prelungirea arestării preventive a craioveanului de origine arabă, joi, Tribunalul Dolj a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi a dispus prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă.

Reamintim că, pe 15 octombrie a.c., seara, în jurul orei 20.30, pe DN 65, în localitatea Pieleşti, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, şoferul care a produs accidentul părăsind locul faptei. Mai mulţi conducători auto care circulau prin zonă la momentul respectiv au oprit, au anunţat evenimentul pe 112 şi au filmat victima şi numărul de înmatriculare căzut de pe maşina fugarului – DJ-12-WON – în urma impactului.

La locul tragediei au ajuns echipaje de poliţişti de la Serviciul Rutier Dolj, dar şi o ambulanţă, însă medicii n-au putut decât să constate decesul victimei, care suferise multiple fracturi. S-a stabilit că este vorba despre Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti. Astfel, potrivit IPJ Dolj, din primele cercetări s-a stabilit faptul că Salam Abdul Răzvan Iulian, de 27 de ani, cetăţean arab cu domiciliul în Craiova, în timp ce gonea, la volanul bolidului său, un BMW serie 5, dinspre Balş către Craiova, a accidentat-o mortal pe Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti, pieton, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers pe partea carosabilă. Poliţiştii au precizat că şoferul nu băuse şi are permis de conducere valabil, obţinut în anul 2007, la audieri declarând că n-a ştiut că a lovit pe cineva. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 16 octombrie, iar o zi mai târziu a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Luni, 9 noiembrie a. c., procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut instanţei prelungirea arestării preventive a tânărului, cu încă 30 de zile. Judecătoria Craiova a respins însă solicitarea procurorilor, astfel că inculpatul ar fi putut fi eliberat. Procurorii au contestat însă hotărârea, iar joi, 12 noiembrie a.c., Tribunalul Dolj le-a dat câştig de cauză, astfel că şoferul fugar va mai rămâne după gratii încă 30 de zile, având în vedere că hotărârea este definitivă: „Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva încheierii cu nr. 137/09.11.2015, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Craiova, în dosarul cu nr. 27157/215/2015. Desfiinţează încheierea şi rejudecând, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova privind prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Abdul Salam Răzvan Iulian. Prelungeşte măsura arestării preventive faţă de inculpatul Abdul Salam Răzvan Iulian dispusă prin încheierea nr. 129/17.10.2015 a Judecătoriei Craiova, pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 16.11.2015 şi până la 15.12.2015 inclusiv. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 12.11.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.