Minor prins la volan după ce a fost urmărit şi blocat în trafic

0
105

Joi seară, în jurul orei 21.15, lucrători ai Compartimentului Rutier Băileşti, în timp ce se deplasau pe DJ 561 G, la ieşire din localitatea Galicea Mare către Băileşti, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea. Poliţiştii au trecut la urmărirea vehiculului, astfel că, la scurt timp, a fost blocat şi oprit în trafic, la volan fiind identificat D. M., de 17 de ani, din Băileşti, Dolj.

De asemenea, poliţiştii au stabilit şi faptul că vehiculul i-a fost încredinţat spre conducere de către proprietarul acestuia Marcu R., de 29 de ani, din aceeaşi localitate. Tânărului de 17 ani i-au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar proprietarul autoturismului s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de încredinţarea unui vehicul unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

De altfel, tot joi, poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru aceleaşi infracţiuni. Mai exact, în jurul orei 15.30, pe D.N. 55, în localitatea Teasc, poliţiştii rutieri aflaţi în serviciului de patrulare l-au depistat pe S.M., de 17 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Poliţiştii au stabilit şi faptul că autoturismul i-a fost încredinţat spre conducere de tatăl său, Florian S, de 40 de ani, din Craiova. Pe numele celor doi poliţiştii au întocmit dosare penale în conformitate cu prevederile legale, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.