Au găsit pe stradă un portofel şi un Iphone şi le-au predat poliţiştilor

0
102

Un tânăr din Slovenia şi o angajată la Salubritate au găsit, în cursul zilei de joi, un portmoneu, respectiv un telefon Iphone, bunuri pe care nici unul nu s-a gândit să le păstreze. Le-au predat poliţiştilor craioveni, care, la rândul lor, le-au restituit proprietarilor ce-şi luaseră gândul de la ele.

Un tânăr de 29 de ani, din Slovenia aflat în municipiul Craiova în vizită, în timp ce se mergea pe jos, pe strada „Madona Dudu”, a observat, joi, căzut pe trotuar, un portofel de culoare închisă, în care se aflau mai multe documente, carduri, dar şi o sumă importantă de bani, mai exact 700 lei. Imediat tânărul s-a deplasat la cea mai apropiată unitate de Poliţie, la sediul Secţiei 1 Craiova şi le-a explicat oamenilor legii cum şi unde a găsit portofelul, dar şi că doreşte să îl înapoieze proprietarului. În baza documentelor, poliţiştii au identificat şi contactat persoana ca l-a pierdut, şi anume Daniel Popa, de 36 de ani, din comuna Mârşani, judeţul Dolj. Doljeanul de 36 de ani a fost invitat şi s-a prezentat la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova, unde i-au fost restituite bunurile pierdute, totodată declarându-se surprins de gestul cetăţeanului străin.

Un alt exemplu de urmat este şi cel al unei craiovence de 48 de ani, angajată la SC Salubritate Craiova, care a găsit, în timp ce mătura trotuarul de pe Calea Bucureşti, un telefon Iphone 5S. Craioveanca, deşi are un venit mic, nu a stat pe gânduri şi a predat telefonul primului echipaj de poliţişti cu care s-a întâlnit. Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au identificat persoana care l-a pierdut, fiind vorba de o studentă de 24 de ani, din Craiova. Oamenii legii au contactat-o pe tânăra de 24 de ani, care şi-a recuperat telefonul mobil şi i-a mulţumit celei care i-a înapoiat bunul pierdut. „Conducerea Inspectoratului le transmite felicitări, atât tânărului, cât şi craiovencei şi a apreciat că sunt exemple de spirit civic, aceleaşi felicitări fiind primite şi de la proprietarii bunurilor”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.