Prima hartă interactivă a serviciilor medicale, de stat şi private

0
383

Asociaţia M.A.M.E. a realizat, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, prima hartă interactivă a serviciilor medicale, de stat şi private, din ţară şi străinătate, care facilitează accesul utilizatorilor la informaţii privind spitale, clinici, centre şi alte organizaţii dedicate acestei patologii. Pe lângă harta interactivă, proiectul oferă şi servicii de consiliere medicală, psihologică şi juridică. În plus, Asociaţia M.A.M.E. oferă consultanţă pentru realizarea campaniilor de strângere de fonduri necesare pentru operaţiile care se efectuează în afara ţării, precum şi sprijin pentru accesarea formularului S2 (E112) pentru acoperirea costurilor medicale de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Harta a fost dezvoltată în cadrul proiectului „Prioritate pentru Sănătate”, lansat în luna ianuarie a acestui an şi finanţat de Fundaţia Vodafone cu suma de 53.690 Euro; harta este disponibilă pe site-ul asociaţiei. “Am conceput acest instrument pornind de la nevoia pacienţilor cu care am intrat în contact de-a lungul timpului şi care ne-au solicitat sprijinul privind identificarea şi contactarea unor clinici şi spitale din ţară şi străinătate ce tratează afecţiunile oncologice. Din punctul meu de vedere, al unui fost bolnav de cancer, pot spune că o astfel de hartă, care oferă informare şi îndrumare în timp util, este extrem de importantă deoarece orice amânare a investigaţiilor sau a tratamentelor se reflectă asupra succesului terapeutic în cazul pacientului oncologic”, a declarat Maria Culescu, preşedinte Fondator al Asociaţiei M.A.M.E. Prin intermediul acestui proiect, Asociaţia M.A.M.E. a fost desemnată de ARC România şi reţelele mobile să gestioneze alocarea unor numere scurte de SMS pentru cazurile individuale de adulţi cu boli grave care au nevoie de intervenţii medicale sau tratamente ce nu pot fi efectuate în România.

200 de clinici şi spitale din 20 de ţări

Harta include informaţii despre peste 200 de clinici şi spitale din 20 de ţări dinEuropa,AmericaşiAsia. Clinicile şi spitalele sunt grupate în patru categorii: oncologie, hematologie, radioterapie şi transplant medular, oferind pacientului acces la informaţii relevante şi specifice problemei întâmpinate: date de contact ale spitalelor, clinicilor, secţiilor şi ale medicilor specialisti, localizarea pe hartă, opţiuni de cazare, transport  medicilor specialişti, localizarea pe hartă, opţiuni de cazare, transport şi alte detalii utile. Toate aceste date sunt permanent actualizate de către echipa Asociaţiei M.A.M.E. împreună cu specialişti oncologi, colaboratori ai proiectului.

De asemenea, aplicaţia permite vizitatorilor să adauge un nou centru medical, ce va fi vizibil pe harta numai după validarea acestuia de către administrator. Astfel, pacienţii care s-au tratat la o clinică sau la un spital de care au fost foarte multumiţi, sunt invitaţi să împărtăşească din experienţa lor şi altor persoane. Clinicile şi spitalele vor putea fi localizate şi vizualizate de către utilizator, la nivel stradal, prin intermediul opţiunii Street View care afişează imagini la 360 de grade. “Harta lansată astăzi este un instrument practic extrem de util, care ajută în mod real beneficiarii şi care se bazează pe experienţa celor de la Asociaţia M.A.M.E. şi pe dorinţa lor de a veni în sprijinul celor ce au nevoie de ajutor. Proiectul „Prioritate pentru Sănătate” se aliniază uneia din direcţiile noastre strategice, şi anume, asigurarea accesului la servicii medicale specializate”, a declarat Angela Galeta, Director Fundaţia Vodafone România.

Asociaţia M.A.M.E. (Maternitate, Advocacy, Medicina, Educatie) este o organizaţie non-profit fondată de Maria Culescu, un fost bolnav de cancer, care a sprijinit de-a lungul celor 6 ani de activitate peste 400 de cazuri de copii şi tineri diagnosticaţi cu cancer şi alte boli grave.

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.