O să țină minte că a trecut prin Craiova: Pelerin jefuit de un tânăr de 18 ani

0
275
Un tânăr de 18 ani din Craiova a fost reținut de polițiști la scurt timp după ce ar fi sustras 2.300 de euro și 19.100 grivne de la un pelerin. Ieri, 13 septembrie, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au reținut pentru 24 de ore, un tânăr de 18 ani, din Craiova, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.
În noaptea de 12/13 septembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Dolj,  aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea București, din Craiova, au observat un autoturism, destinat transportului de persoane, al cărui conducător auto încerca să transmită un mesaj prin folosirea alternativă a luminilor vehiculului. Imediat, poliţiştii au pornit către vehicului respectiv, moment în care au observat o persoană coborând din autoturism şi pornind în fugă, cu intenţia de a-şi asigura scăparea. Poliţiştii au pornit în urmărirea pedestră a persoanei în cauză, care a fost prinsă şi imobilizată, pe aceeaşi stradă, după aproximativ 700 m distanţă. În urma efectuării controlului corporal, poliţiştii de la acţiuni speciale au găsit asupra acesteia 2.300 de euro și 19.100 grivne (n.r. – moneda națională ucraineană), sume care nu au putut fi justificate. Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei pentru audieri, cercetările fiind preluate de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova. Astfel, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză că este un tânăr de 18 ani, din Craiova. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, tânărul, în cursul aceleiaşi nopţi, cu puţin timp în urmă, ar fi sustras dintr-un cort amplasat din zona gării, din Craiova, suma de bani respectivă şi ulterior s-ar fi urcat într-un autoturism destinat transportului de persoane, solicitând, totodată, conducătorului auto să îl însoţească la o casă de schimb valutar pentru a schimba o sumă de bani. De asemenea, în urma investigaţiilor specifice, poliţiştii au identificat persoana vătămată, un bărbat de 39 de ani, din Baia Mare, care a declarat că se afla în pelerinaj, ajungând cu trenul în Craiova, în seara zilei de 12 septembrie a.c., unde a rămas pe parcursul nopţii, cu intenţia de a  se deplasa a doua zi în Bucureşti.
Bărbatul era în pelerinaj, se intorcea din localitatea Polovragi. A ramas peste noapte în Craiova, într-un cort amplasat în parcul din zona gării. Persoana bănuită de comiterea furtului ar fi patruns în cort in timp ce bărbatul dormea și ar fi sustras suma de bani. Ulterior ar fi solicitat taximetristului sa-l ajute sa schimbe banii, care a avut prezența de spirit si a sesizat organele de poliție. Prejudiciul cauzat a fost restituit persoanei vătămate. În cursul zilei de ieri, în urma probatoriului administrat de poliţişti tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj.
Astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *