Impresia artistică n-a adus şi victoria Ştiinţei, cu Sepsi

0
272

Mai mult de două săptămâni a avut la dispoziţie Reghecampf să-şi pregătească elevii de reîntâlnirea cu fanii, care aşteptau spectacol şi victorie cu Sepsi. Lume destul multă pentru un meci luni seara, lotul era aproape complet. Numeric, fiindcă valoric s-a plusat insuficient. Sigur, Houri nu a dezamăgit, dar era nevoie măcar de 20 % din cele 6 milioane încasate pe Cicâldău pentru a forma o echipă cu pretenţii reale la titlu. Dacă menţii jucători precum Mateiu, Căpăţână, Vlădoiu, Conte, Fedele, Vînă ori Vătăjelu şi îl aduci pe Creţu, refuzând să transferi cel puţin un mijlocaş central de valoare şi un fundaş dreapta cel puţin de nivelul etalat de Bancu în stânga, atunci e clar că nu-ţi propui cu adevărat performanţă. Astfel ajungi să te poticneşti acasă cu Sepsi, Botoşani, etc, să smulgi la câţiva ani un loc pe podium şi apoi aştepţi colapsul în cupele europene.

Din fericire, faţă de perioada Ouzounidis, Ştiinţa şi-a schimbat look-ul: este pozitivă, îşi crează ocazii, şi, chiar dacă nu câştigă mereu, nu te face să regreţi că ai venit la stadion. Reghe nu se teme să experimenteze diverse aşezări şi le-a oferit o şansă aproape tuturor din lot. Şi la schimbări a părut inspirat până acum, mai puţin în acest meci cu Sepsi. Cu menţiunea că nici soluţiile de pe bancă nu erau prea atractive. Faţă de meciurile anterioare, Ştiinţa a inversat reprizele în care şi-a dominat adversarul. În prima parte, alb-albaştrii au ratat în exces, în cea de-a doua u irosit numai o şansă, dar cea mai mare posibilă, un penalty. Ambele goluri au părut din ofsaid, dar exasperante au fost ratările.

Ambele goluri au fost marcate din ofsaid

Screciu, plasat între Găman şi Constantin pentru un sistem 3-5-2 inedit, a prilejuit lovitura liberă executată de Mitrea şi urmărită de Fofana, pe respingerea neinspirată a lui Pigliacelli. Craiova a replicat, dar n-a găsit plasa decât o dată, când piticul Gustavo şi-a croit cale printre gulliverii din defensiva adversă şi l-a surprins pe portar cu o lovitură de cap. Mai devreme, brazilianul scăpase singur cu portarul şi nu reuşise să-l dribleze. Bancu dăduse tonul marilor ratări, şutând cu dreptul pe direcţia lui Niczuly, când tot stadionul se ridicase să celebreze egalarea. Koljic n-a scăpat de perioada nefastă o dată cu supergolul marcat Rapidului şi a reuşit să nu marcheze la serviciul ideal al lui Bancu, ţintind bara. Nici la relurea cu capul a bosniacului nu avusese avut precizia necesară, Niczuly anunţând seara mare pe care avea să o aibă în Bănie.  În final de repriză, Ivan a scăpat singur şi a calculat prea mult toate variante de finalizare, alegând-o pe cea mai proastă şi astfel s-a intrat la cabine cu 1-1 „pentru oaspeţi”.

În partea a doua, Ştiinţa n-a mai avut nerv, soluţii, a pierdut linia mediană, Houri şi Gustavo n-au mai fost la fel de proaspeţi la jocul între linii, schimbările au venit cam târziu şi oricum n-au adus vreun bonus, dimpotrivă. Ivan s-a vârât inspirat prin defensiva adversă, dar n-a prins poarta, în debut de repriză. Tot Ivan a obţinut penalty-ul, numai că Gustavo n-a fost nici pe departe omul potrivit să execute. Epuizat, brazilianul a amânat şutul până când părea să se fi răzgândit şi a tras prea moale pentru o astfel de şansă apărută pe final. Ştiinţa a ratat prea mult pentru a câştiga un astfel de meci şi a investit prea puţin pentru a se apropia de performanţă. Echipa joacă, dar nu a fost întărită pentru a se bate la titlu. În loc să se cheltuie o sumă de transfer pe unul-doi jucători importanţi (Mitriţă sau altul de acelaşi calibru), au fost păstraţi jucători de pluton, de la care nu există (la unii nici nu au existat vreodată) speranţe de upgrade.

Universitatea Craiova – Sepsi 1-1

Au marcat: Gustavo ’32 / Fofana ’17.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 5 – Găman 6, Screciu 5, M. Constantin 6 (Conte ’76) 4 – Vlădoiu 4 (Cîmpanu ’58) 5, Gustavo 6 (Baiaram ’81), Nistor 5, Houri 6, Bancu 6 – Ivan 6 (Markovic ’80) 5, Koljic 6 (Fedele ’76) 4. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov (Sousa ’46), Ninaj, Mitrea, Dumitrescu (Ispas ’46) – Păun (Gonzalez ’58), Fofana, Aganovic (Ştefănescu ’90+4) – Luckassen, Bojic, Chunchukov (Damaşcan ’80). Antrenor: Leo Grozavu.

Arbitru: Marian Barbu 4.

Spectatori: 10.104.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *