Neamţul Daum nu mai este selecţionerul României

0
96

Germanul Christoph Daum nu mai este selecţioner al echipei naţionale a României, a anunţat FRF. “În urma recomandării Comisiei Tehnice a Federaţiei Române de Fotbal, preşedintele Răzvan Burleanu şi selecţionerul Christoph Daum au convenit încetarea colaborării înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan şi Danemarca. Acordul părţilor îşi va produce efectele după validarea acestuia de către Comitetul Executiv, conform prevederilor statutare în vigoare. Ceilalţi membri ai staff-ului echipei naţionale îşi vor continua activitatea până la numirea unui nou selecţioner, care va decide asupra noii echipe tehnice” a precizat FRF într-un comunicat.

“Federaţia Română de Fotbal îi mulţumeşte domnului Daum pentru colaborarea din ultimele 15 luni. Experienţa domniei sale în managementul fotbalului profesionist a fost foarte valoroasă. La echipa naţională au fost impuse standarde înalte în ceea ce priveşte metodologia pregătirii fizice, condiţiile de pregătire, disciplina sportivă, nutriţia, recuperarea medicală, pregătirea mentală, integritatea, comunicarea. Toate aceste elemente sunt absolut necesare pentru obţinerea marilor performanţe în fotbal. Din păcate, nu au fost suficiente pentru a aduce suporterilor români bucuria calificării la Campionatul Mondial din Rusia. Federaţia Română de Fotbal îi doreşte succes domnului Daum în activitatea sa viitoare!”, se specifică în comunicat.

România mai are de jucat două partide în această campanie pentru Mondiale, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploieşti, şi cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare.