Secretara de la Drept menținută în arest la domiciliu

0
356

Cristina Carmen Lupescu, secretara Secţiei cu Frecvenţă Redusă a Facultăţii de Drept din Craiova, trimisă în judecată luna trecută pentru trafic de influență și înșelăciune în formă continuată a fost menținută, ieri, în arest la domiciliu. Hotărârea a fost luată de Tribunalul Dolj, instanță care va judeca, pe fond, și procesul femeii.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, să o mențină în arest la domiciliu pe Cristina Carmen Lupescu, secretara Secţiei cu Frecvenţă Redusă a Facultăţii de Drept din Craiova: „Menţine măsura arestului la domiciliu faţă de inculpata Lupescu Cristina Carmen, dispusă prin încheierea nr. 349/24.07.2018 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Craiova. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu azi, 13.08.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței.

Reamintim că, luna trecută, s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Cristina Carmen Lupescu a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată (11 acte materiale), înşelăciune în formă continuată, (10 acte materiale), fals intelectual, participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Femeia a fost prinsă pe 25 mai a.c., de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj și procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj după ce a primit suma de 1.300 lei de la un denunţător, cu scopul de a facilita promovarea unor examene restante pe care urma să le susţină fratele său (în condițiile în care fratele său era deja exmatriculat). În rechizitoriu, procurorii au reținut că, „în perioada 2014 – 2018, aceasta a pretins şi primit de la un martor denunţător sume cuprinse între 1.500 – 3.000 lei, pentru fiecare semestru al anului şcolar, cu scopul de a facilita promovarea unor examene ale fratelui său. Cu toate că, încă din anul 2014, fratele denunţătorului figura exmatriculat, inculpata L.C.C (n.r. Lupescu Cristina Carmen) a continuat să pretindă şi să primească aceste sume de bani, în cuantum total de aproximativ 12.000 lei”. Pe parcursul cercetărilor efectuate în dosar s-a mai stabilit că femeia mai furniza unor studenți şi subiecte ce urmau să fie date la examene.