Doljean condamnat definitiv pentru dare de mită

0
451

Tânărul de 24 de ani, din comuna Verbiţa, trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru dare de mită, după ce a vrut să mituiască un agent de la Postul de Poliţie Orodel cu 200 de euro pentru a nu-i întocmi dosar penal, a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel Craiova a menţinut, marţi, 12 aprilie a.c., pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare primită de inculpat în luna ianuarie, la Tribunalul Dolj, şi a dispus, în plus, ca tânărul să nu conducă nici un autovehicul timp de un an.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, în octombrie 2015, pe Adrian Mihai Marin, de 24 de ani, din comuna Verbiţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice. Tânărul a fost prins băut la volan şi a vrut să mituiască poliţistul care îl cerceta cu 200 de euro pentru a scăpa de dosar şi pentru a-şi primi permisul de conducere înapoi. Astfel, potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pe 3 august 2015, Adrian Mihai Marin a mers la „barul lui Mărin”, din Verbiţa, unde a consumat aproximativ 3 litri bere cu alcool. Ulterior a plecat în Pleniţa să-şi alimenteze cu carburant autoturismul, iar pe DJ 561A, în Pleniţa, în jurul orei 1.20 (pe 4.08.2015), tânărul a fost oprit de un echipaj din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa.

Poliţiştii i-au solicitat documentele pentru control şi, întrucât emana halenă alcoolică, l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii i-au solicitat să-i însoţească la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, însă tânărul a refuzat. A fost dus la sediul Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa, unde a semnat procesul-verbal de constatare, fiind anunţat că până la soluţionarea dosarului i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Întrucât avea nevoie de permisul de conducere ca să plece în Italia cu autoturismul personal şi aflase că agentul principal Mărculescu Daniel Ionuţ de la Postul de Poliţie Orodel instrumentează dosarul întocmit pe numele său, tânărul s-a hotărât să-i ofere poliţistului o sumă de bani pentru ca acesta să-şi încalce atribuţiile de serviciu. A făcut rost de numărul de telefon al agentului principal Mărculescu, numai că cel care i l-a dat l-a sunat şi pe poliţist punându-l în gardă.

Adrian Mihai Marin s-a dus dimineaţa, pe 6 august, la Postul de Poliţie şi i-a spus agentului că are nevoie de permis întrucât trebuie să plece în Italia cu maşina, motiv pentru care este dispus să-i dea 100 de euro. Poliţistul l-a refuzat, aşa că tânărul a mărit suma, promiţând 200 de euro. Oamenii legii l-au prins cu cei 200 de euro în torpedo şi l-au dus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a recunoscut totul. Pe 20 ianuarie a.c. a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Atât el, cât şi procurorii au declarat apel, soluţionat marţi, 12 aprilie a.c., de Curtea de Apel Craiova. Instanţa a menţinut pedeapsa inculpatului, însă i-a aplicat şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule pe o durată de 1 an. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.