Au furat de la firma pe care o păzeau

0
71

Patru doljeni au fost reţinuţi de poliţiştii din Segarcea pentru furt calificat în formă continuată, după ce s-a stabilit că, de la începutul anului, au sustras, în repetate rânduri, mai multe bunuri din incinta a două societăţi comerciale agricole. Doi dintre hoţi erau angajaţi ca paznici la societăţile de unde au furat.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în continuarea cercetărilor efectuate de poliţiştii din Segarcea într-o cauză penală privind furtul a 12 saci cu seminţe de floarea soarelui şi 296 litri substanţe de uz fitosanitar – erbicid, în dauna a două societăţi comerciale, au fost identificaţi Costinel Calopăreanu, de 25 de ani, din Giurgiţa, Mitel Anghel, de 47 de ani, din Segarcea, Florin Căldăraru, de 49 de ani şi Ilie Căldăraru, de 46 de ani, ambii din comuna Bîrca. În urma activităţilor specifice întreprinse de lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Segarcea şi Secţiei 14 Poliţie Rurală Bârca s-a stabilit faptul că, în perioada 21ianuarie – 10 martie a.c., Costinel Calopăreanu a sustras în mod repetat bunuri din incinta Silozului Segarcea pe care le-a valorificat în localităţile Bârca, Urzicuţa şi Cârna, cu ajutorul celorlalţi trei complici. Pe numele lui Calopăreanu, angajat ca paznic al unităţii împreună cu Mitel Anghel, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, iar pe numele celorlalţi doi doljeni s-a întocmit dosar pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat în formă continuată.

„Cei patru au fost reţinuţi pe timp de 24 ore, fiind introduşi în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţilor vătămate”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.