Căutaţi pentru fraude bancare în Germania şi Austria, în arestul IPJ Dolj

0
45

Doi bărbaţi de 27, respectiv 37 de ani, din Craiova, au fost prinşi, ieri, de poliţişti, întrucât erau căutaţi de autorităţile judiciare din Austria şi Germania. Pe numele craiovenilor fuseseră emise mandate europene de arestare furt din bancomate, respectiv fraudă bancară.

În cadrul unor activităţi organizate ieri, de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriţi împreună cu colegi din cadrul Secţiilor 4 şi 6 Poliţie Craiova, oamenii legii au reuşit să-l prindă, în Craiova, pe Marin Catrinoiu, de 37 de ani, din localitate, persoană urmărită la nivel internaţional. Pe numele acestuia autorităţile din Germania au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea, în perioada noiembrie-decembrie 2013, a mai multor infracţiuni de fraudă bancară, cu un prejudiciu de peste 24.000 euro.

Tot în urma activităţilor specifice desfăşurate de către oamenii legii, a fost depistat şi Remus Ciobănoiu, de 27 de ani, tot din Craiova, dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional. Acesta era căutat în baza mandatului european de arestare emis pe numele său de autorităţile din Austria, pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt din bancomate, pe teritoriul acestui stat, în luna decembrie 2013. Cei doi au fost introduşi în arestul IPJ Dolj şi vor fi demarate procedurile în vederea extrădării lor.

„Urmăriţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unde s-au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 ore pe numele acestora, urmând să fie prezentaţila Curteade Apel Craiova în vederea confirmării mandatelor europene şi demarării procedurilor de extrădare. Cei doi bărbaţi au fost introduşi în arestul IPJ Dolj”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.