130.000 kg de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate în 2014

0
126

Patrula de Reciclare atinge un nou record: peste 130.000 kg de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) au fost colectate în 2014 cu ajutorul Suporterilor programului!

Începând din luna martie 2014, Suporterii Patrulei – firme şi instituţii din toată ţara, au casat aparatele electrice nefolositoare din gestiune şi şi-au mobilizat angajaţii şi colaboratorii să procedeze la fel cu vechiturile din birouri sau de acasă pentru a-şi susţine copiii şi profesorii din Patrula de Reciclare locală. «Este un început „vertiginos” de ediţie. În primele trei luni am colectat cea mai mare cantitate pentru această perioadă, de la lansarea programului, în 2011, datorită Suporterilor. Pentru că şi-au propus ţeluri din ce în ce mai înalte, agenţii din Patrulă au „bătut la uşa” companiilor şi instituţiilor, acolo unde există multe deşeuri electrice, dar, mai ales, acolo unde mulţi oameni lucrează, se ajută, se motivează unii pe ceilalţi. Acolo unde un gest poate inspira o întreagă comunitate. Echipa Suporterilor care s-a extins, încet-încet, în toată ţara, a contribuit semnificativ la reuşitele cu care ne mândrim. Puterea exemplului dat de ei este şi cel mai important câştig. Acest lucru ne dovedeşte, fiecăruia dintre noi, cât de simplu poate fi un gest benefic pentru natură şi comunitate», a precizat Cristian Oprea, managerul proiectului „Suporterii Patrulei de Reciclare”.

BauMax este Suporterul de top al anului 2014

Compania a casat peste 12.000 kg de DEEE, în Bucureşti şi în diferite judeţe şi a contribuit la succesul Patrulelor care au câştigat premiile naţionale la ediţia 2013-2014. „Vrem să contribuim la misiunea educativă de a responsabiliza elevii şi profesorii pentru ca, apoi, aceştia sa stimuleze reciclarea la scară largă. Colectarea selectivă înseamnă responsabilitate faţă de mediu şi un pas important spre o mai bună calitate a vieţii pentru toţi”, a declarat Marius Tănase, reprezentant bauMax. Gesturi emoţionante de solidaritate au venit mai ales din partea şcolilor care, deşi nu sunt înscrise în program, s-au alăturat eforturilor de informare şi mobilizare ale colegilor lor, cu mari satisfacţii. „Până în septembrie 2015 ne-am propus să atingem cantitatea de 1.000.000 kg de deşeuri electrice colectate de Patrula de Reciclare, de la lansarea programului, iar premisele sunt favorabile”, a subliniat Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociaţiei RoRec.

Patrula de Reciclare este programul naţional de educaţie de mediu desfăşurat de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale şi cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare locale. Patrula de Reciclare reuneşte sute de profesori şi mii de elevi care încurajează comportamentul responsabil faţă de mediu în rândul comunităţilor lor.

De la lansarea programului Patrula de Reciclare, în anul 2011, au participat peste 70.000 de elevi şi peste 1.800 de cadre didactice, reprezentând tot atâtea unităţi de învăţământ (grădiniţe, şcoli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 700.000 kg de DEEE în România.