Arestat pentru furturi din farmacii

0
82

Un craiovean de 18 ani a fost arestat preventiv pe 29 de zile, în cursul zilei de ieri, pentru furt calificat în formă continuată, după ce a fost prins, duminică, în timp ce fura produse cosmetice dintr-o farmacie. Din cercetări s-a stabilit că tot el, vineri, a furat dintr-o altă farmacie din Craiova, fiind identificat în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale unității.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au anunțat ieri că, în baza probatoriului administrat de poliţişti din cadrul Secţiei 3 Craiova, magistraţii Judecătoriei Craiova au emis pe numele lui Cătălin Păunescu, de 18 ani, din Craiova, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Oamenii legii au documentat activitatea infracţională a tânărului, stabilind că este autorul a două furturi din societăţi comerciale.

Mai exact, duminică după-amiază, în jurul orei 15.30, poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost anunțați de Ioana Brabete, de 35 de ani, din Craiova, că a surprins un tânăr care a sustras mai multe produse cosmetice în valoare totală de aproximtiv 500 lei de la farmacia Sensiblu, din incinta mall-ului din Craiova. Poliţiştii au ajuns la faţa locului, au recuperat prejudiciul și l-au restituit unității păgubite și l-au dus pe Cătălin Păunescu la sediul secției pentru cercetări. Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că acesta, vineri, 10 ianuarie a.c., a sustras produse cosmetice dintr-o altă farmacie din Craiova, fiind surprins pe imaginile camerelor de supraveghere. A fost reținut pe 24 de ore și prezentat instanței de judecată, care i-a emis mandat de arestare.

„Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a craioveanului, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.