Alb-albaştrii sub lupă

0
145

Calancea – Mai mult a îngheţat în poartă, dar a rămas îngheţat şi la ocazia din prelungiri, când Golubovic a reluat în bară. O parte din vină a avut-o şi Popov, dar şi ieşirea moldoveanului a fost neinspirată.

Screciu – A jucat destul de bine, pe construcţie este mai bun decât Datkovic. Pare mai protejat în acest sistem cu 3 stoperi, nu are responsabilităţi la fel de mari ca la închidere, unde oricum Mateiu şi Zlatinski sunt peste el. A jucat fundaş şi la naţionala de juniori, în sistem cu 4 pe fund şi a făcut-o foarte bine. E un tânăr căruia trebuie să i se găsească loc în echipă, având potenţial enorm la nici 18 ani.

Kelic – N-a avut mari probleme de rezolvat în apărare, doar o dată l-a asistat pe Golubovic la o lovitură de cap a acestuia, în prima repriză. S-ar aştepta mai mult de la el la faze fixe în careul advers. S-a accidentat şi ar putea lipsi cu CFR, el l-a lovit cu capul pe Olaru. Sunt soluţii acolo, cam tot de nivelul lui, mai ales că şi Tiago ar putea reveni.

Briceag – Se aştepta ca banda stângă, cu el şi Bancu, să continue prestaţia din a doua repriză a meciului cu Viitorul, dar rar a apărut în ofensivă. Bună acţiunea din prima repriză, dar Dimitrov n-a speculat-o.

Dimitrov – Cu Afumaţiul jucase bine, acum a fost cel mai slab alb-albastru. S-a ferit de câteva ori să pună piciorul, inclusiv la ocazia mare din prima parte. N-a reuşit o centrare bună. În apărare a fost jalon, bine că nu au avut mai multe acţiuni gazdele!

Mateiu – De ziua lui, a fost cel mai bun jucător al Craiovei la Mediaş. A alergat mult, pe un teren îngheţat, a luat şi acţiuni pe cont propriu. A avut şi un şut de la distanţă, dar pe direcţia portarului.

Zlatinski – N-a făcut un meci deosebit, a fost mai discret ca de obicei. A ratat cea mai mare ocazie, în repriza secundă, n-a nimerit mingea centrată de Băluţă în careul mic.

Bancu – Învăluirile sale nu au mai adus plusul aşteptat, superioritate în bandă şi centrări eficiente. A avut un şut din afara careului, de pe loc, dar n-a prins poarta. N-a fost ieşit din joc ca la Botoşani, dar în acelaşi timp departe de prestaţia anterioară, cu Viitorul.

Gustavo – N-a fost inspirat, putea să recentreze pentru Mateiu la pasa lui Băluţă, în prima repriză. A mai avut apoi un şut, dar n-a lovit bine mingea, deşi era pe stângul.

Mitriţă – Şi-a asumat responsabilităţi, a coborât la mijloc să-şi ia mingi, dar nu prea a găsit nici el soluţii prin desişul medieşean. Execuţia de la penalty n-a fost ideală, a tras unde o făcuse şi cu o săptămână în urmă, plasat, dar destul de încet. Pleşca este unul dintre cei mai buni portari la penalty. Totuşi, când e vorba de un penalty în ultimul minut, nu rişti, tragi tare, pe centrul porţii chiar.

Băluţă – N-a făcut un meci prea bun, a centrat de câteva ori bine, dar la finalizare n-a mai apărut decât o dată, pe final, la o pasă a lui Mateiu, când a tras în plasa laterală. A fost în general blocat bine de adversari.

Popov – A fost depăşit de Golubovic la duelul din prelungiri, se vede că nu are ritm de joc.

Roman – N-a realizat mare lucru, de semnalat doar mingea scoasă din careu în prelungiri, după bara lui Golubovic.

Bărbuţ – A jucat puţin şi a realizat maximum, scoţând penalty la faza din ultimul minut. A intrat bine cu Afumaţi, a marcat cu Viitorul, a scos penalty la Mediaş, poate merită mai multe minute.