Iohannis, întâlnire cu delegaţia Băncii Mondiale

0
269

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, ieri, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Băncii Mondiale, pe agenda discuţiilor aflându-se şi politicile fiscal-bugetare, fiind susţinută necesitatea ca acestea să fie responsabile, pentru a oferi predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, delegaţia Băncii Mondiale a fost condusă de Vicepreşedintele Regional pentru Europa şi Asia Centrală, Cyril Muller, iar discuţiile purtate în cadrul întrevederii s-au referit la rezultatele preliminare ale Diagnosticului Sistematic de Ţară pentru România, dar şi la modalităţile de consolidare a colaborării dintre România şi Banca Mondială în contextul viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023. „Au fost abordate şi evoluţiile economice recente din ţara noastră, fiind subliniată necesitatea ca politicile fiscal-bugetare să fie unele responsabile, astfel încât cadrul fiscal-bugetar să ofere predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri, dar să şi poată face faţă unor potenţiale riscuri”, se arată în documentul citat.

În cadrul întrevederii s-a mai discutat şi despre necesitatea unei dezvoltări economice durabile, pe agenda investiţiilor publice în infrastructură fiind considerată o prioritate infrastructura de transport. De asemenea, a fost abordată şi domeniul Educaţie, ocazie cu care Klaus Iohannis a susţinut importanţa sistemului educaţional şi nevoia de îmbunătăţire a acestuia.