Vătăjelu: „Băieţii trebuie să depăşească obstacolul CFR”

0
130

Fostul căpitan al Universităţii Craiova a profitat de întreruperea campionatului în Cehia pentru a-şi vizita foştii colegi şi pentru a vedea noul „Ion Oblemenco”

Revenit în ţară după terminarea turului campionatului în Cehia, fostul căpitan al Ştiinţei, Bogdan Vătăjelu, şi-a vizitat foştii colegi la antrenament, ocazie cu care a văzut şi noul „Ion Oblemenco”, împreună cu soţia şi fiica sa, care a venit pe lume chiar anul acesta. În vârstă de 24 de ani, Vătăjelu a fost folosit în acest campionat ca aripă stânga de antrenorul italian al Spartei Praga, Andrea Stramaccioni, cel care a antrenat-o şi pe Inter Milano. Vătăjelu se bucură de parcursul Universităţii Craiova din acest campionat, spunând că echipa are încă şanse să se bată la titlu, în ciuda punctelor pierdute în ultima perioadă la Botoşani şi Mediaş. „Jucătorii trebuie să depăşească obstacolul cu CFR Cluj. În tur nu au câştigat cu ei şi trebuie acum. Ar fi bine să câştige şi cu Steaua, ca să treacă de acest complex. Stadionul este extraordinar, am văzut că şi cu echipele din coada clasamentului au fost 20.000 de oameni în tribune. Asta contează mult pentru o echipă. Când suporterii te împing de la spate este altceva, mai ales că oltenii ştiu să pună presiune pe adversari şi pe arbitrii… câteodată. Cred că mai sunt şanse la titlu pentru Ştiinţa, nu este nimic pierdut” a spus Bogdan Vătăjelu la digisport. În 104 meciuri în tricoul Ştiinţei, Vătăjelu a marcat 8 goluri, fiind căpitanul echipei înainte de transferul în Cehia, pentru 1,4 milioane de euro.

Vrea să prindă naţionala în 2018

În 2018, Vătăjelu îşi doreşte să prindă un loc de titular şi în naţională, el fiind urmărit la un meci de Adrian Mihalcea, unul dintre secunzii lui Cosmin Contra. Chiar dacă a mai fost convocat la lot, Vătăjelu nu a apucat să debuteze oficial în tricolor. „Naţionala este unul dintre obiectivele mele pentru 2018. A fost întotdeauna pe primul loc pentru mine. Şi aşa va fi şi de acum înainte. Dacă nu voi juca pentru naţională e ca şi cum nu aş fi fost fotbalist profesionist. Sper ca la următoarea acţiune să fiu acolo. Am avut o discuţie cu Adrian Mihalcea. Mi-a zis că va încerca să urmărească cât mulţi jucători din străinătate şi din ţară şi că eu mă număr printre ei. Voi fi urmărit şi în continuare”.

Vătăjelu recunoaşte că atmosfera nu este una grozavă la Sparta Praga, antrenorul Stramaccioni fiind contestat de suporteri, după parcursul sub aşteptări. După 16 etape din campionatul Cehiei, Sparta Praga se află pe locul 5, cu 28 de puncte, la 18 puncte în urma liderului Viktoria Plzen. Bogdan Vătăjelu a jucat în acest sezon 12 meciuri în toate competiţiile pentru Sparta Praga şi a marcat un gol în Cupa Cehiei, oferind însă şi zece assist-uri. ”O să continui la Sparta, îmi doresc să am continuitate la o echipă, să rămân 3-4 ani, ca şi la Craiova, nu să schimb mereu clubul. Am învăţat şi destule cuvinte în limba cehă, este un semn de respect pentru ţara unde joci, am văzut că şi Gustavo a făcut acelaşi lucru la Craiova. E adevărat, situaţia la Sparta nu e una extraordinară. S-au făcut investiţii mari, Sparta Praga este cel mai mare club din Cehia şi rezultatele nu sunt deloc pe măsură” a spus jucătorul oltean.