Bercea Mondial, tot după gratii

0
48

Curtea de Apel din Craiova a admis, ieri după-amiază, recursul formulat de procurori împotriva deciziei magistraţilor Tribunalului Olt, care hotărâseră, săptămâna trecută, ca Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, să fie judecat în continuare în libertate. Inculpatul rămâne, astfel, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, în ciuda pledoariilor susţinute de apărătorii săi în faţa completului de judecată de la Curtea de Apel Craiova.

În esenţă, avocaţii lui Bercea Mondial nu au spus nimic nou – aceleaşi probleme legate de interceptări, schimbarea declaraţiilor martorilor –, dar de această dată au adăugat faptul că cei 11 copii îl aşteaptă pe bărbat acasă, de sărbători. Din boxa acuzaţilor, Bercea Mondial s-a declarat nevinovat, susţinând, din nou, că nu el şi-a înjunghiat nepotul. Magistraţii Curţii de Apel au cântărit toate cele auzite şi au apreciat că recursul procurorilor este întemeiat, astfel că l-au admis, iar procesul în care Sandu Anghel este judecat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă şi port fără drept de armă albă, continuă cu bărbatul după gratii.

În plus, Bercea Mondial va fi judecat şi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată recent, dosarul fiind înregistrat tot pe rolul Tribunalului Olt.