Universitatea din Craiova şi-a prezentat proiectul de practică pentru studenţii de la Facultatea de ştiinţe

0
652

Ieri, în Aula „Regele Mihai I”, fosta „Sala Albastră”, într-un cadru festiv, a avut loc prezentarea proiectului „Stagii de practică pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe”. S-a făcut prezentarea programului, cu obiectivele care trebuie atinse.

Proiectul este doar o parte din ceea ce are, atât în derulare, cât şi în plan, Universitatea din Craiova, iar cel mai bine a punctat prof. univ.dr.  Ionuţ Cezar Spînu, rector al Universităţii din Craiova: „Toate Facultăţile noastre participă la acest gen de proiecte, numărul total al acestora fiind 36, pentru stagii de practică, suma alocată fiind de 65 de milioane de lei. Am dovedit că suntem în sprijinul studenţilor, că suntem o Universitate centrată pe dezvoltarea tinerilor, astfel încât aceştia să-şi găsească mai uşor un loc de muncă după finalizarea studiilor. Avem parteneriate cu mai mult de 200 de agenţi economici, iar peste 1.500 de studenţi vor participa la stagii de practică, ultimul contract fiind semnat cu „Continental”, din Sibiu. Cred că avem o problemă cu resursa umană, în sensul în care foarte mulţi colegi de-ai noştri sunt prinşi în astfel de proiecte, şi ar rămâne un deficit pentru altele, dar, fiţi siguri, că vom rezolva”.

Aşteptări benefice pentru studenţi

La prezentarea proiectului au luat parte şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai instituţiilor de stat. Cristina Burada,director al Centrului Meteorologic Regional Oltenia, punctând: „Am semnat protocolul de colaborare şi parteneriat şi asigurăm efectuarea practicii pentru studenţi, aşteptând cât mai mulţi absolvenţi care să lucreze la noi”. Manager al proiectului, lect.univ. dr. Mihaela Tinca Udriştoiu, a precizat: „Dezvoltarea de competenţe profesionale cerute pe piaţa muncii şi creşterea gradului de ocupare, pentru studenţii noştri, se constituie în obiective primordiale. Grupul-ţintă este format din 250 de studenţi, câte 50 de la fiecare Departament – Informatică, Geografie, Matematică, Fizică, Chimie. Aşteptăm,ca 110 dintre studenţii prinşi în program să-şi găsească un loc de muncă, ulterior finalizării studiilor. Suntem parte dintr-o reţea de colaborare în domeniul ocupării şi formării profesionale, una care cuprinde Universitatea din Craiova şi potenţiali angajatori din Regiunea de Dezvoltare Sud – Vest Oltenia”.