Secretara de la “Drept” rămâne în spatele gratiilor

0
226

Magistraţii Tribunalului Dolj au respins, ieri, cererea secretarei de la Facultatea de Drept din Craiova, Cristina Carmen Lupescu, de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu, menţinând-o în spatele gratiilor. Ea a fost prinsă în flagrant, la sfârşitul lunii mai, primind 1300 lei, bani pe care îi ceruse unui craiovean pentru a-i „rezolva” fratelui acestuia promovarea examenelor din această sesiune, fără ca el să calce pe la şcoală. Acesta a denunţat-o după ce a aflat că fratele său, care ar fi trebuit să fie acum în anul patru, fusese, în realitate, exmatriculat din anul I, iar el plătise conform propriei declaraţii, între 1.100 şi 1.400 lei pe sesiune, plus taxa de şcolarizare, care este de 3.000 de lei pe an.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au respins, ieri, secretarei de la Facultatea de Drept din Craiova, Cristina Carmen Lupescu, cererea de a fi plasată în arest la domiciliu: “Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată pentru şi însuşită de inculpata Lupescu Cristina Carmen. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală Obligă inculpata la 50 lei cheltuieli judiciare statului. Cu contestaţie, Pronunţată în camera de consiliu, azi 12 iulie 2018”, se arată în încheierea de şedinţă a intanţei.

Reamintim că, cercetările în acest caz au demarat, conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, după ce, la sediul instituţiei s-a prezentat, în cursul lunii mai, un bărbat care a formulat un denunţ împotriva secretarei de la Facultatea de Drept din Craiova, Cristina Carmen Lupescu, în vârstă de 50 de ani. Bărbatul le-a explicat procurorilor că, în urmă cu patru ani, s-a dus la femeie, pe care o cunoştea, şi a vorbit cu ea să-l ajute să-l înscrie şi pe fratele lui acolo, la Secţia cu frecvenţă redusă. L-a înscris, iar bărbatul a povestit că i-a plătit secretarei diverse sume de bani, între 1.100 şi 1.400 de lei, pe sesiune, cum cerea ea, susţinând că intervine pe lângă profesori pentru ca fratele său să promoveze examenele fără să treacă pe la şcoală. La aceşti bani se adăuga şi taxa anuală, în cuantum de 3.000 de lei, bani pe care bărbatul îi lăsa tot secretarei, convins că-i achită ea. Treaba a mers aşa până de curând când denunţătorul a aflat, întâmplător, că fratele său a fost exmatriculat din anul I, deşi secretara îl asigurase că este totul în regulă. Aşa că a venit la Parchet şi a denunţat-o. Având în vedere că acum bărbatul ar fi trebuit să achite banii pentru promovarea examenelor din anul IV, s-au pus la punct detaliile, denunţătorul a luat legătura cu secretara care i-a cerut 1.300 de lei de această dată, iar vineri, 25 mai a.c., femeia a fost prinsă în flagrant de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj primind cei 1.300 de lei. A fost ridicată şi dusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind reţinută pentru 24 de ore, iar sâmbătă, 26 mai a.c. a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, măsură menţinută şi de Curtea de Apel Craiova. „În acest caz a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi înşelăciune”, ne-a declarat, la momentul respectiv, procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.