Campionatul începe cu “Derby de Oltenia”

0
277

Universitatea Craiova va întâlni Pandurii, la Severin, în prima etapă a Ligii I, iar meciurile Ştiinţei cu Steaua şi Dinamo sunt programate în octombrie

panduriiIeri, la Liga Profesionistă de Fotbal, a avut loc tragerea la sorţi a programului Ligii I, ediţia 2016-2017. La fel ca acum doi ani, prima etapă a campionatului programează derby-ul Olteniei, Pandurii – Universitatea Craiova, de această dată pe arena „Municipal” din Severin. Primul meci pe teren propriu al alb-albaştrilor va fi în runda a doua, contra celor de la ASA Tg. Mureş. Luna octombrie va fi cea a derby-urilor pentru Ştiinţa, pe 1 octombrie fiind programat meciul cu Steaua, în deplasare, apoi, peste două săptămâni, cel cu Dinamo, pe „Extensiv”, între cele două jocuri campionatul fiind întrerupt pentru acţiunea echipei naţionale. „Este un început greu pentru noi. Acum mă felicit că am avut adversari atât de puternici în turneul din Austria, ne-au ajutat să creştem în valoare. Întâlnim Pandurii şi Astra, campioana en-titre, în primele trei etape. Trebuie să ridicăm nivelul pregătirii, astfel încât să ajungem în vârf de formă cât mai repede. Ar fi fost probabil mai bine dacă am fi întâlnit în primele etape adversari mai facili, astfel încât să putem creşte de la meci la meci. Nu mă voi baza pe noroc în această campanie, ci pe munca noastră“ a declarat Gigi Mulţescu despre programul Ştiinţei.

„Întâlnim în primele trei etape două formaţii care au încheiat sezonul precedent pe podium, Pandurii şi Astra, campioana României. Din punctul acesta de vedere nu pare o tragere la sorţi cu noroc, dar oricum tot va trebui să înfruntăm toate echipele. Ne-am pregătit bine în această vară şi de aceea consider că avem forţa să începem cu dreptul în noul campionat“ a spus Bogdan Vătăjelu.

Celelalte meciuri ale primei etape: Astra –  Dinamo, Rapid/ACS Poli Timişoara –  FC Botoşani, CFR Cluj –  Chiajna, FC Voluntari –  Viitorul, Steaua –  CSMS Iaşi, Gaz Metan –  ASA Tg. Mureş.

Rapidul a rămas în faliment, dar situaţia e neclară

Curtea de Apel Bucureşti a decis să amâne pentru 20 iulie procesul în care Rapid cere suspendarea sentinţei de faliment pronunţate de Tribunalul Bucureşti. Amânarea ar putea însemna pierderea locului în Liga I pentru gruparea din Giuleşti. LPF dăduse ultimatum clubului giuleştean ca până ieri, când a avut loc Adunarea Generală a Ligii, să facă dovada că a obţinut măcar suspendarea sentinţei de faliment. Acest lucru nu a fost posibil. Locul rămas vacant ar trebui să fie ocupat de clubul retrogradat cel mai bine clasat, adică ACS Poli Timişoara. Totuşi, nu există bază legală pentru a fi adusă altă echipă în campionat. Regulamentul nu permite nici Ligii, nici Adunării Generale, nici altcuiva să excludă Rapid din Liga 1, deşi clubul e în imposibilitatea evidentă de a onora competiţia, fiindcă nu poate legitima fotbalişti seniori, fiind în faliment. Dacă nu se va prezenta la două meciuri, Rapid va fi exclusă automat din competiţie şi Liga 1 va continua cu 13 echipe. Dacă va reuşi, totuşi, până la 22 iulie, să legitimeze cumva 23 de juniori şi un staff tehnic şi medical, echipa va fi oricum exclusă pentru desconsiderarea competiţiei. Singura soluţie rezonabilă şi raţională e ca şefii Rapidului să accepte evidenţa şi să anunţe, din proprie iniţiativă sau la solicitarea LPF, că nu dispun de posibilitatea de a onora competiţia.

Programul Universităţii Craiova în sezonul regulat al Ligii I:

Etapa 1 – 23 iulie – Pandurii – U Craiova

Etapa 2 – 30 iulie – U Craiova –  ASA Tg. Mureş

Etapa 3 – 6 august – Astra –  U Craiova

Etapa 4 – 13 august – U Craiova –  CSMS Iaşi

Etapa 5 – 20 august – ACS Poli Timişoara/Rapid – U Craiova

Etapa 6 – 27 august – U Craiova –  Viitorul

Etapa 7 – 10 septembrie – CFR Cluj –  U Craiova

Etapa 8 – 17 septembrie – U Craiova –  Chiajna

Etapa 9 – 21 septembrie – FC Voluntari –  U Craiova

Etapa 10 – 24 septembrie – U Craiova –  FC Botoşani

Etapa 11 – 1 octombrie – Steaua –  U Craiova

Etapa 12 – 15 octombrie – U Craiova –  Dinamo

Etapa 13 – 22 octombrie – Gaz Metan Mediaş –  U Craiova

Etapa 14 – 29 octombrie – U Craiova – Pandurii

Etapa 15 – 5 noiembrie – ASA Tg. Mureş – U Craiova

Etapa 16 – 19 noiembrie – U Craiova – Astra

Etapa 17 – 26 noiembrie – CSMS Iaşi – U Craiova

Etapa 18 – 30 noiembrie – U Craiova – ACS Poli Timişoara

Etapa 19 – 3 decembrie – Viitorul – U Craiova

Etapa 20 – 10 decembrie – U Craiova – CFR Cluj

Etapa 21 – 17 decembrie – Chiajna – U Craiova

Etapa 22 – 4 februarie 2017 – U Craiova – FC Voluntari

Etapa 23 – 11 februarie 2017 – FC Botoşani – U Craiova

Etapa 24 – 18 februarie 2017 – U Craiova – Steaua

Etapa 25 – 25 februarie 2017 – Dinamo – U Craiova

Etapa 26 – 4 martie 2017 – U Craiova – Gaz Metan Mediaş