Drăghia şi Rambe, noutăţile la revenirea în Bănie

0
318

antrenamentLa primul antrenament acasă al Universităţii Craiova după revenirea din cantonamentul din Austria, antrenorul Gigi Mulţescu a avut parte de două noutăţi, atacantul din Capul Verde, Rambe, şi portarul de la Rapid, Virgil Drăghia, ambii în vârstă de 26 de ani. Cei doi măresc lista achiziţiilor clubului craiovean, pe care se afla doar un alt portar, moldoveanul Calancea.  Drăghia a apărat în sezonul trecut poarta Rapidului, el fiind un produs sută la sută al clubului din Giuleşti. Calancea şi Drăghia vor fi portarii pe care se va baza Mulţescu în sezonul următor, Laurenţiu Popescu urmând a fi împrumutat la CSM Rm. Vâlcea.

În ciuda rezultatelor bune din stagiul tirolez, Gigi Mulţescu rămâne precaut şi spune că acestea au fost doar utile pentru moralul elevilor săi. Tehnicianul afirmă că la echipă mai sunt foarte multe lucruri de pus la punct şi se declară nemulţumit atât de lista achiziţiilor, cât şi de faptul că unii jucători nu sunt pregătiţi fizic, din cauză că au sosit mai târziu la pregătire. „Nu trebuie să tragem concluziile după rezultatele din amicale, acestea sunt utile doar pentru moralul jucătorilor. Mai avem mult de lucru, nu suntem unde trebuie la capitolul fizic, jucătorii au venit pe rând la pregătire. De unii jucători sunt mulţumit, de alţii nu prea, mai ales de cei care au venit mai târziu la echipă. Nu au venit nici cei 5-6 jucători pe care i-am cerut, au venit doar 2, aşa că a trebuit să lucrez cu ce am avut la dispoziţie. Am încercat să reprofilăm jucătorii pe care-i avem în lot, dacă vor veni şi alţii, de valoare, atunci ei vor fi cireaşa de pe tort. Nouă ne convine să fie obligatorie folosirea unui jucător sub 21 de ani, fiindcă avem mulţi tineri care pot juca” a spus Mulţescu.

Fundaşul Bogdan Vătăjelu a purtat banderola de căpitan în amicalele din Austria, dar spune că tot bulgarul Zlatinski va rămâne liderul oficial al echipei. „E important că am revenit sănătoşi acasă după cantonament. Ne bucurăm că am avut parte de amicale tari, cu echipe foarte bune, fiindcă astfel am putut să vedem la ce nivel de aflăm. Nu e relevant rezultatul din amicalul cu Zenit, fiindcă au jucat mai mult jucătorii tineri în echipa domnului Lucescu. Am uitat că am ratat obiectivele anul trecut şi ne gândim la viitor, vrem să începem bine campionatul. Căpitanul echipei a fost Zlatinski şi eu consider că el va rămâne în această postură” a spus fundaşul oltean.  Universitatea îşi va continua antrenamentele în Bănie, iar sâmbătă va disputa un meci amical.