Resuscitarea pe hârtie a UNPR!

8
464

Un sondaj al Institutului Român de Studii Sociale (IRSS), realizat în perioada 27 iunie – 7 iulie, pe un eşantion de 890 de persoane, intervievate telefonic, cotează, pentru prima dată, Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) cu 7,8%, deşi până acum în toate cercetările sociologice nu s-a zărit, ca să nu mai vorbim de pragul electoral. Cercetarea IRSS pare neverosimilă, dar nu asta e problema, ci faptul că, de mai multă vreme, astfel de demersuri sunt privite cu suspiciune, bănuite de un grad ridicat de eroare. Ceea ce nu prea se întâmplă în lumea civilizată. Resuscitarea pe hârtie a UNPR e lipsită de orice relevanţă. Până şi efectul propagandistic este insignifiant. Sigur, dacă s-ar vota prin telefon, la alegerile locale sau parlamentare de anul viitor, alta ar fi discuţia. Potrivit aceluiaşi studiu, UDMR, de pildă, abia trece pragul electoral, fiind creditat cu 5,7%, în timp ce PDL are 22,5%, după ce era blocat undeva la 15%. Evident că şi USL este coborât la 49,5% intenţie de vot, ca să fie în logica previziunilor lui Sebastian Lăzăroiu, de acum câteva zile. UNPR este o construcţie artificială şi, în afara susţinerii principalului partid de guvernământ, nu exprimă mai nimic pentru alegătorul de rând. Şi nu de propriul mesaj este vorba, ci de abordarea generală a lucrurilor, în viziunea „liderilor” acestui partid. Cam mulţi la număr. Un politician, altădată rezonabil ca retorică şi bună cumpănire a vorbelor, Cristian Diaconescu, pare acum de nerecunoscut, într-un rol care nu i se potriveşte. Încât până şi în problematica de politică externă nu mai dovedeşte inspiraţie, aplomb, coerenţă, înţelepciune. De care, oricum, era bănuit. Despre ceilalţi companioni nici nu se poate deschide discuţia. Şi atunci cum poate fi resuscitat mortul? Aiureala cu vizibilitatea UNPR în sondajele IRSS poate merge pe canicula acestei veri, dar atât. În rest, electoratul nici n-a auzit de acest partid, despre care se ştie doar că a adunat traseiştii de la alte formaţiuni parlamentare. Dacă asta este un merit sau nu vom vedea la alegerile locale şi, apoi, parlamentare, de anul viitor. Până atunci, interesul naţional, aşa cum îl pronunţă Gabriel Oprea, cu voluptate, este şi doctrina UNPR. Şi tot ce mai vreţi. E plină scena de politicieni care se jertfesc pe altarul interesului naţional.

 

8 COMENTARII

  1. Problema dvs e nu ca procentul e mare, ci va e frica ca ar putea fi chiar real. Poate dvs nu ati auzit de UNPR dar se pare ca altii au auzit dupa cum se vede, deci nu sunteti bine informat, domnule ziarist!

  2. Am incredere mai mare in sondajele telefonice, ca omul stie ca nu-l vede nimeni la fata si poate chiar numarul e obtinut intamplator. Cine stie, poate ca lumea vrea o schimbare cu politicieni noi, nu doar aia vechi cu alta fata!

  3. Sa inteleg ca acest articol este un fel de razbunare ca au trecut primarii de la usl la unpr. 🙂 Scrie si tu mai finut ca se vede de la o posta de cine e comandat asta.

  4. UNPR nu este mort.Deranjeaja mult adversarii si de aceea
    este denigrat.Strategia lui poate reprezenta o varianta de guvernare.Articolul raspunde unei comenzi politice

  5. Asa e, domnule ziarist, ce-i tot dati cu USL-ul, cum ati facut in ultimul timp, incercand sa-i discreditati toti adversarii? Unde e presa impartiala?

  6. Se stie ca astia de la Cuvantul Libertatii sunt cu comunistii de mult si sunt platiti de ei. Sa termine cu denigrarea asta odata!

Comments are closed.