Sute de sticle cu whisky şi votcă, ascunse în două TIR-uri, confiscate de poliţiştii de frontieră doljeni

0
198

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit, ascunse în două automarfare ce s-au prezentat la intrarea în ţară din Bulgaria, 788 litri de whisky şi votcă, pe care doi cetăţeni străini au încercat să le introducă ilegal în România. Unul dintre şoferi a declarat că a cumpărat alcoolul din Bulgaria pentru a-l vinde în Finlanda, unde trebuia să livreze marfa.

alcoolConform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, ieri dimineaţă, la ora 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul lituanian Arturas M., în vârstă de 32 de ani, la volanul unei automarfar înmatriculat în Lituania, cu care transporta cireşe din Grecia cu destinaţia Finlanda, conform documentelor de însoţire a mărfurilor. În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului Vamal Calafat în vederea efectuării unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite, ascunse în cutiile pentru scule de pe lateralele semiremorcii camionului, 395 sticle ce conţineau 338 litri de whisky şi vodcă, diferite mărci, de provenienţă din Republica Bulgaria, pentru care şoferul nu deţinea documente legale. Conducătorul autovehiculului a declarat că a cumpărat alcoolul din Bulgaria cu scopul de a-l transporta şi comercializa în Finlanda. “Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor Codului fiscal al României, iar întreaga cantitate de alcool, în valoare de aproximativ 8.800 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii Biroului Vamal Calafat”, ne-a declarat comisar Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.

alcool 1În plus, într-un alt caz, înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi punct de trecere a frontierei au descoperit, tot în cutiile pentru scule de pe lateralele semiremorcii unui camion, 450 litri whisky de provenienţă din Bulgaria, fără documente legale. Mijlocul de transport era condus de un cetăţean polonez, care transporta căpşuni din Grecia pentru Polonia. Cazul a fost preluat de autorităţile bulgare pentru cercetări.