Doar două zile pentru a mai accesa fonduri pentru împădurire

0
203

apiaAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte că, data de 15 iunie, inclusiv, este ultima zi de depunere a Cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, aferentă Măsurii 15 „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, SubMăsura 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu” din cadrul PNDR 2014 – 2020. Să precizăm că, alocarea financiară pentru această schemă de sprijin, prima sesiune, este de 117,8 milioane de euro. APIA a lansat, în 25 aprilie a.c., prima sesiune pentru accesarea acestei scheme de ajutor de stat. Cu toate acestea, în Dolj, nu s-a depus nicio cerere de finanţare în acest sens.

Sesiunea de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat “Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor” din cadrul PNDR 2014 – 2020 a fost prelungită cu o lună, respectiv până la data de 15 iunie 2017, anunţa la jumătatea lunii mari, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Câştigătorii vor fi notificaţi de APIA

          Toate documentele necesare accesării schemei de ajutor de stat sunt publicate pe site-ul instituţiei: www.apia.org.ro. Depunerea Cererii de Sprijin se realizează pe suport de hârtie la Centrele Judeţen Dolj al APIA. Aceasta va fi însoţită de avizul Gărzii Forestiere şi de documentele specificate în Ghidul solicitantului. Solicitantul sprijinului financiar trebuie să îndeplinească condiţiile de eligibilitate şi criteriile specifice prevăzute în schema de ajutor de stat şi detaliate în Ghidul Solicitantului. Alocarea financiară pentru sesiunea 01/2017 este de 117.803.922 euro. Selecţia Cererilor de sprijin în cadrul sesiunii se efectuează conform prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.362/2016, publicat pe site-ul APIA. Anunţarea rezultatelor selecţiei se va face prin notificarea beneficiarilor de către Centrul Judeţen Dolj al APIA, ca urmare a publicării pe site a Raportului de selecţie preliminar aprobat de către directorul general al DGDR – AM PNDR.

          Totuşi, până ieri, la sediul judeţean al APIA Dolj, potrivit conducerii acestei instituţii, nu era înregistrată nicio cerere pe acest segment de finanţare.