Craiovean condamnat definitiv pentru un accident mortal la Pieleşti

0
612

Un craiovean de 52 de ani a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 4 luni pentru ucidere din culpă. În urmă cu trei ani şi jumătate, bărbatul a provocat un accident, pe DN 65, în apropierea comunei Pieleşti, în care soţia sa şi-a pierdut viaţa, iar el a suferit răni grave. Hotărârea a rămas definitivă săptămâna aceasta la Curtea de Apel Craiova.

solenzaReamintim că tragedia s-a petrecut pe 1 octombrie 2013. O femeie a decedat, iar soţul ei a fost rănit grav, după ce maşina Dacia Solenza cu care circulau pe DN 65 a lovit violent o autoutilitară care circula regulamentar din sens opus. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj anunţau, la momentul respectiv, că, în urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că Gabriel Răducu Perieţeanu, de 49 de ani (la data respectivă), care conducea o Dacia Solenza dinspre Balş către Craiova, în apropiere de comuna Pieleşti a pierdut controlul direcţiei de mers, a intrat pe contrasens şi a lovit violent cu partea dreaptă a maşinii o autoutilitară de transport marfă care circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului violent dintre cele două autovehicule, Lina Perieţeanu, tot de 49 de ani, care ocupa locul dreapta-faţă al maşinii conduse de soţul său, a murit pe loc. Şoferul maşinii, care a fost rănit grav în urma accidentului, a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru a primi îngrijiri medicale. În schimb, şoferul autoutilitarei a scăpat, din fericire, cu leziuni uşoare în urma impactului.

A fost deschis, atunci, un dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. Investigaţiile au continuat, s-a făcut expertiză tehnică a autoturismului, şi abia pe 20 aprilie 2016 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Gabriel Răducu Perieţeanu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Bărbatul a recunoscut totul în faţa judecătorilor, iar pe 29 decembrie 2016 magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de 3 ani şi 4 luni. Firma la care şoferul avea încheiată asigurarea obligatorie, respectiv Asigurare – Reasigurare Astra SA prin lichidator judiciar provizoriu KPMG RESTUCTURING SPRL, a fost obligată să plătească, în total, 80.000 euro, câte 40.000 euro la cursul BNR din ziua efectuării plăţii, sumă reprezentând daune morale, fiecăreia din cele două fiice ale victimei.

Acestea au declarat apel, însă pe 8 mai a.c., Curtea de Apel Craiova le-a respins apelurile: „Respinge apelurile ca nefondate. Obligă apelantele la plata către stat a sumei de 100 lei cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 08.05.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.