Razie de amploare în pieţele din Craiova

0
364

Peste 100 de poliţişti doljeni din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, ordine publică şi rutieră au organizat, ieri, o acţiune de amploare în pieţele agroalimentare din municipiul Craiova. Pentru neregulile constatate în rândul comercianţilor verificaţi, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 180.000 lei, în plus fiind dispusă confiscarea a 770 kg de legume şi fructe.  

politia control (1) pt prima pagZeci de poliţişti au descins, ieri, în Piaţa Centrală din Craiova, dar nu numai. Comercianţii, obişnuiţi, se pare, cu asemenea desfăşurare de forţe, şi-au continuat activităţile, cea mai mare parte dintre ei având documentele puse la punct. Razia de amploare a oamenilor legii a avut drept scop combaterea comerţului ilicit, a evaziunii fiscale şi a altor infracţiuni de natură economică.

Cele  21 de echipe mixte, alcătuite din poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul de Ordine Publică au acţionat simultan în Piaţa Centrală a municipiului, precum şi în Piaţa Agroalimentară din cartierul Craioviţa Nouă, unde i-au luat la „purecat” pe comercianţi. „Astfel, pe parcursul activităţilor desfăşurate, au fost efectuate controale la 48 de societăţi comerciale şi 29 de persoane fizice pentru verificarea modului în care administratorii respectă legalitatea actelor de comerţ. În urma verificărilor au fost constatate 62 de fapte de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare de 180.000 lei, în plus fiind dispusă confiscarea a 770 kg de legume şi fructe pentru care nu au fost prezentate documente legale. De asemenea, efectivele de poliţie rutieră au fost prezente în zonele pieţelor pentru a asigura fluidizarea traficului rutier, dar şi pentru a verifica transportatorii de mărfuri, fiind astfel instituite mai multe filtre rutiere din care au făcut parte şi poliţişti de ordine publică”, ne-a declarat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În timpul raziei, un echipaj format din poliţişti din cadrul Biroului Rutier şi lucrători din cadrul Serviciului Ordine Publică au identificat trei persoane care deţineau ţigări fără timbru fiscal românesc. În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă fiind indisponibilizate 1.300 ţigarete diferite mărci în valoare de 650 lei. În plus, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Piaţa Centrală din Craiova, s-a constatat că reprezentanţii societăţii deţineau în vederea comercializării 85 kg de roşii, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei conform Legii 12/1990, dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de roşii, în valoare de 580 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de provenienţă, după cum au mai anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.

politia control (2)-horz