Spărgători de maşini din Argeş, în arestul IPJ Dolj

0
305

Doi tineri de 17, respectiv 23 de ani, din judeţul Argeş, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din autoturisme parcate în Craiova, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în arestul IPJ Dolj. Aceştia sunt acuzaţi că în perioada aprilie – mai au spart patru maşini din care au furat sisteme de navigaţie.

arestatÎn urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova, în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti au fost depistaţi şi ridicaţi, joi, 11 mai a.c. pentru audieri Florin Albu, de 23 de ani, din municipiul Piteşti, judeţul Argeş şi Iulian M., de 17 ani, din comuna Băbana, judeţul Argeş.

Din investigaţiile efectuate, dar şi în urma probelor identificate de specialiştii din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj, s-a stabilit faptul că aceştia au comis, în perioada aprilie – mai 2017, patru furturi, sustrăgând sisteme de navigaţie de la autoturisme parcate în diferite zone ale municipiului Craiova. În baza probatoriului administrat de poliţiştii craioveni a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de furt calificat.

„Împotriva celor doi a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj, urmând ca dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a precizat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.