Real Madrid şi Villarreal, în semifinalele Champions League

0
384

Primele două echipe calificate în semifinalele Champions League sunt din Spania: Real Madrid şi Villarreal. Deşi ambele au practicat mai degrabă un antifotbal în cele două manşe ale sferturilor, au reuşit să acceadă în penultimul act.

Ca de obicei în meciurile importante, Real Madrid a fost dominată net, dar a avut mare noroc, pierzând numai cu 3-2 acasă, după ce câştigase cu 3-1 la Londra, contra lui Chelsea. Când nu e împinsă de la spate de arbitri, Real e ajutată de Zeiţa Fortuna, fiind de departe cea mai slabă echipă care reuşeşte să atingă faze finale ale competiţiilor în ultimii ani. Chelsea a condus cu 3-0 pe “Bernabeu”, prin golurile lui Werner (2) şi Rudiger, dar o pasă genială a lui Modric şi o reuşită a eternului Benzema au calificat-o pe Real în semifinale, după prelungiri.

Surpriza serii a fost eliminarea lui Bayern Munchen, de către deţinătoarea Europa League, Villarreal. A fost 1-1, după ce spaniolii se impuseseră acasă cu 1-0. Lewandowski a deschis scorul, dar în minutul 88 nigerianul Samuel Chukwueze a dat lovitura, la singurul şut pe poartă al oaspeţior.

În semifinale, Real Madrid va întâlni pe Atletico Madrid sau Manchester City (1-0 în tur pentru englezi), iar Villarreal se va duela, aproape sigur, cu Liverpool, care a învins-o cu 3-1 în turul sferturilor, în deplasare, pe Benfica.