Deputatul Ştefan Stoica: „Decizia CCR confirmă justeţea acţiunii PDL”

2
91

Parlamentarii democrat-liberali doljeni au subliniat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că decizia de vineri a Curții Constituționale în privința Legii descentralizării confirmă justeţea acţiunii Partidul Democrat Liberal, care s-a opus ferm și insistent adoptării proiectului profund neconstituţional asupra căruia Guvernul USL şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

Ştefan Stoica

Deputatul Ştefan Stoica a spus că PDL a avertizat în repetate rânduri că proiectul descentralizării – aşa cum a fost el conceput şi asumat de puterea PSD-PNL – încalcă grav articolele constituționale privind organizarea statului român, principiile funcţionării administraţiei publice locale şi regimul proprietății. „Toate aceste semnale trase de PDL au fost ignorate în mod sistematic de Guvernul Ponta. În toată această perioadă, Partidul Democrat Liberal a atenționat că descentralizarea marca USL ar însemna un dezastru pentru România. Prin atitudine publică şi acțiune parlamentară, PDL a încercat să stopeze demersul USL care ar fi dus la veritabilă feudalizare a țării. Descentralizarea lui Ponta și Antonescu era o sfidare a cetățeanului, a primarilor şi comunităţilor locale care ajungeau cu toții la mâna unui politician devenit, prin lege, şef de plantaţie…”, a precizat parlamentarul democrat-liberal.

Testul de responsabilitate pentru clasa politică, ratat

În completare, senatorul Mărinică Dincă a mai spus că PDL a demarat strângerea de semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta, avertizând că toţi cei care nu o semnează vor fi egal vinovați de dezastrul care va urma. „A fost un test de responsabilitate pentru clasa politică românească, ratat din păcate de cei care pretind că apără valorile de centru-dreapta. PDL consideră că respingerea descentralizării Ponta-Antonescu de către judecătorii Curţii echivalează cu adoptarea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului USL. În consecință premierul Victor Ponta trebuie să demisioneze. Așa cum a ştiut să-şi asume răspunderea pentru un proiect de Lege vădit neconstituional, la fel trebuie să-ţi asume şi responsabilitatea prostiilor pe care a încercat să le legifereze”, a mai spus senatorul Dincă.

2 COMENTARII

  1. Acest incompatibil vorbeste de cinste dupa ce Inalta Curte l-a declarat patat si a dispus eliminarea lui din Camera Deputatilor? Ce mai cauta in Parlament dupa atata timp?

Comments are closed.